Appelflappen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Ontdooi 4 plakjes .

    Wel een handje gedroogde of rozijnen in heet water. (Leg ze in een zeef en hang die op een schaal.
  2. Giet het kokende water erover totdat de /rozijnen onder water liggen en kunnen wellen.
  3. Haal de zeef uit het water als de kranten/rozijnen goed geweld zijn.
  4. Laat ze uitlekken.)

    Schil 1 en snijd 'm in kleine blokjes.
  5. Doe de en erbij.
  6. Voeg dan de gewelde /rozijnen toe en meng het geheel goed.

    Leg in het midden van ieder plakje een kwart van het appelmengsel.
  7. Vouw het deeg zo dicht dat er een driehoek ontstaat.
  8. Duw de randen deeg goed aan elkaar.

    Bestrijk de flappen met wat . (Met een kwastje of de bolle kant van een lepel.)

    Leg keukenpapier op de bakplaat van de oven.
  9. Leg de flappen erop.
  10. Doe ze ca. 15 à 20 minuten in het midden van de oven (ca. 180 graden Celsius) tot de flappen goudbruin en gaar zijn.

    Serveer ze warm of koud.

    Tip voor dessert:
  11. Warm zijn ze erg lekker met een bolletje vanille-ijs erbij!
25
25
25

Variaties op Appelflappen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelflappen
VariatieAantalGang
Appelflappen11Tussendoortjes
Banappelflappen1Hapjes
Appelflappen met kaneel en rozijnen1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Appelflappen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekkkaaaa! super leuk & lekker natuurlijk!
Ikkkkkeee 18 maart 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
45 kcal
2%180 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelflappen