Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelcake recept
Appelcake recept

Appelcake


Ingrediënten


printad
25

Bereidingswijze


Boter smelten, suiker bijvoegen en mengen. Daarna de bloem en en bakpoeder doorroeren. 4 eieren even opkloppen en bijvoegen (eiwit niet stijfkloppen). De appelen schillen en in blokjes snijden, toevoegen, mengen en omroeren. Alles in een geboterde vorm 20 tot 40 min. bakken in oven op 200 graden C. (nazien met naald)

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit appelcake recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 13 recensies

  • Hij is zwart van boven en vloeibaar van binnen... Mislukt terwijl ik alle stappen heb gevolgd?!
  • Hij was erg lekker, voor herhaling vatbaar.
  • Ik vind hem erg lekker, hij was zo klaar :)
  • Lekker recept! Ik heb het dubbel gedaan voor in een grotere bakblik. En de appels met met kaneel gedaan. Heerlijk!
  • Ik heb zelfrijzende bloem, bakpoeder gebruikt , omdat ik van luchtige cake houd. Ook heb ik er rozijn bijgedaan. De cake is gebakken op 160 C 60 minuten. Het was mooi gelukt en hij was heerijk! Bedankt voor uw recept.
  • Heerlijke cake! En eenvoudig te maken. Ik heb drie-kwart roomboter gebruikt en de rest margarine. Hoeft niet gesmolten te worden. Ik heb de cake 40 min. op 200 graden gebakken en nog 20 min. op 180 graden. Heerlijk!
  • Cake wordt heerlijk zacht van binnen en knapperig van buiten bij ongeveer 50 min-1 uur op 150/140 graden celsius. In een voorverwarmde oven natuurlijk. Je hoeft de boter ook niet te smelten, maar gewoon de roomboter op tijd uit de koelkast halen, dan de zachte boter met suiker mixen en vervolgens 1 voor 1 het ei erbij. Maar er zijn meerdere manieren zoals je ziet (mijn cakes zijn wel echt perfect).
  • Een heerlijk recept! Ik heb gebruik gemaakt van zelfrijzende bloem i.p.v. bloem en bakpoeder. Aan het deeg heb ik 200 gram gemalen kokos aan toegevoegd. De cake was SUPER LEKKER!
  • Moet de oven ook voorverwarmd worden? En hoelang dan?
  • Ga hem morgen bakken met me vriendin hoop dat het lukt.
Alle recencies bekijken


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Weg met mes en vork
    Het scheelde in ieder geval in de afwas, voor het Ethiopisch restaurant waar ik laatst uit eten was. We aten namelijk lekker met onze handen. En dan ook nog eens met z'n allen van één groot bord. Heel authentiek en ontspannen. En inderdaad, we hadden niet eens bestek nodig.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven