Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Laat 75 gram op lage tempratuur smelten (niet koken).
    Meng 500 gram ,75 gram , de en een snufje .
    Verwarm de lauwwarm.
  2. Roer de door de .
  3. Roer het gistmengsel, de vloeibare en het door de .
    Kneed het deeg met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg.
  4. Laat afgedekt nog 45 minuten rijzen op een warme plek.
    Vet een bakblik (ca 32 x 39 cm en ca. 3,5 cm diep) in met een beetje .
    Kneed het gistdeeg nog 1 keer goed door.
  5. Bestrooi het deeg met een beetje en rol het deeg uit, zodat het in het bakblik past.
  6. Druk het bij de randen dan omhoog.
  7. Laat afgedekt rijzen op een warme plek.
    Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
    Snijd 125 gram in kleine stukjes.
  8. Schil de , verwijder het klokhuis en snijd de in grove blokjes.
    Maak met een eetlepel grote kuiltjes in het deeg.
  9. Doe er de en de appelblokjes in.
  10. Bestrooi met 100 gram en bak de koek ca. 30 minuten in de oven.
  11. Laat afkoelen.
25
25
25

Variaties op Appel-boterkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appel-boterkoek
VariatieAantalGang
Appel-boterkoek3Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
168 kcal
8%4032 kcal
Vetten
7 g.
11%168 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%504 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%168 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-boterkoek