AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Advocaattaart met bokkepootjes

1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Advocaattaart met bokkepootjes recept Klop de slagroom, met suiker. Voeg daaraan de halve liter advocaat toe. Smeer een dunne laag van het advocaat/slagroommengsel op de biscuitbodem. Halveer de bokkepootjes en beleg de taart met de halve bokkepootjes (platte kant onder). Smeer daarna de rest van het advocaat/slagroommengsel op de taart en zorg ervoor dat de bokkepootjes geheel bedekt zijn. Zet de taart ten minste een hele nacht in de ijskast. De taart is klaar als de bokkepootjes helemaal zacht geworden zijn en niet meer als zodanig zijn terug te traceren. Bestrooi vˇˇr het opdienen de taart met pure chocoladevlokken.


Tip: voor een leuke garnering kan je een een mal maken van karton en daar - bijvoorbeeld - een hart uit knippen. Houd de mal boven de taart en bestrooi het binnenste met witte vlokken en de rest met bruine vlokken.


* Kant en klare biscuitbodem of anders zelf maken:

voor een springvorm van 24 cm middellijn; achtstandenthermostaat 2 of 3 (circa 150/175 graden Celsius; 40 Ó 50 minuten)



150 gram bloem 1 eetlepel heet water
150 gram suiker zout
4 eieren poedersuiker
1 pakje vanillesuiker

Beboter alleen de bodem van de vorm en de onderste 2 cm van de opstaande rand zeer dun. Bestuif deze met poedersuiker. Splits de eieren. Roer de eidooiers met de suiker, de vanillesuiker, water en het zout tot een dikke luchtige en lichtgekleurde massa. Sla de eiwitten stijf. Verwarm de oven 10 minuten voor op de aangegeven thermostaatstand. Zeef de bloem bovenop de stijfgeslagen eiwitten, giet hierop de schuimige eidooiers en meng alle bestanddelen met een grote metalen lepel snel door elkaar. Vul de vorm met het deeg. Plaats de vorm zo op het rooster in de oven, dat het midden van de vorm wat hoogte betreft midden in de oven komt. Reken voor de baktijd 40 Ó 50 minuten. Het gebak is gaar, wanneer het midden bovenop veerkrachtig aanvoelt; de indruk van een vinger mag niet zichtbaar blijven.
Maak de rand van de vorm los en stort de taart op een taartrooster. Laat het gebak volkomen koud worden, waarna de bodem verder verwerkt kan worden.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit advocaattaart met bokkepootjes recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /