Konijn in het zuur

Konijn in het zuur

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Wrijf de stukken konijn in met zout en peper. Maak de groenten schoon en snijd deze in stukken. Leg de helft van de groenten in een kom. Leg de stukken konijn erop en leg daarop de andere helft van de groenten. Voeg de kruiden toe. Meng de azijn en het water door elkaar en giet dit mengsel in de kom. Dek de kom af en zet deze op een koele plaats. Laat het konijn 2 dagen marineren. Keer de stukken zo af en toe. Haal het konijn uit de marinade en dep het droog. Bak de stukken konijn in de boter aan alle kanten bruin. Schil en snipper de sjalotjes en bak deze even mee. Giet de marinade met de groenten en de kruiden in de pan. Leg een deksel op de pan en stoof het konijn zeker 1,5 uur. Haal het konijn uit de pan en leg het op een schaal. Zeef het stoofvocht en bind dat iets bij met wat aangemaakte ma´zena. Giet een deel van de saus over het konijn en geef de rest apart erbij.
Bron: © streekgerechten

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit konijn in het zuur recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter