Engelse Lamsbout (Gigot d

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Vraag aan de slager de bout op te maken.
  2. Schil de knoflook en snijd hem in de lengte in vieren.
  3. Steek de stukjes knoflook met behulp van een puntig mes in het vlees.
  4. Steek hier ook de in.
  5. Neem een grote doek.
  6. Smeer deze in met de .
  7. Strooi hier rijkelijk over.
  8. Draai de geheel in deze doek.
  9. Bind het doek dicht met een paar touwtjes.
  10. Schil de meiraapjes en doe ook deze in een doek.
  11. Bind ook deze dicht.
  12. Doe drie liter water in een pan met een theelepel .
  13. Leg de beide pakketten hierin en ook het bouquet garni.
  14. Breng het langzaam aan de kook.
  15. Laat het vanaf dit moment anderhalf uur zachtjes koken.
  16. Haal dan de pan van het vuur en zeef een glas van het vocht door een doek.
  17. Haal de meiraapjes uit de doek, wrijf ze door een zeef en geef bij de ontstane puree een of twee eetlepels gezeefd vocht.
  18. Doe de puree in een pannetje en verwarm dit zachtjes.
  19. Laat het niet koken.
  20. De substantie moet als van een dikke saus zijn.
  21. Voeg eventueel nog wat gezeefd vocht toe.
  22. Laat de in zijn doek uitlekken.
  23. Haal de puree van het vuur en werk er de room door.
  24. Open het doek van de en snijd het vlees in tien niet te dunne plakken.
  25. Leg deze op een voorverwarmde schaal, dresseer de puree er omheen en serveer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
193 kcal
9%772 kcal
Vetten
22 g.
31%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Engelse Lamsbout (Gigot d' Agneau à l'Anglaise)