Varkenshaas met port-kaneelsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Kook de , giet af, laat afkoelen en snijd ze in plakjes.
    Snijd de door.
    Wrijf de binnenkant van de ovenvaste pannetjes of ovenvaste schaaltjes
    in met het snijdvlak van de .
    Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs in de pannetjes en bestrooi elke laag met een beetje , zout en peper maar de laatste laag niet met .
    Meng de met de en giet dit mengsel over de aardappelschijfjes.
  2. Zorg dat de aardappelschijfjes totaal bedekt zijn.
    Bak de aardappelgratins in de voorverwarmde oven in 35 minuten lichtbruin en net gaar.
  3. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  4. Je kunt ze de volgende dag in een voorverwarmde oven op 200 graden celsis verder verwamen ca. 20 minuten tot ze goudbruin zijn. (als het te donker wordt dan moet je er alluminumfolie op leggen).
    Bestrooi de met peper en zout.
  5. Verhit in een koekenpan 25 gram boter.
  6. Bak de in ca. 10 minuten bruin en van binnen rosé of naar wens gaar.
    Kook intussen de in kokend water met zout beetgaar.
    Giet af en schep om met de resterende .
  7. Breng op smaak met peper en zout.
    Neem de uit de pan en laat verpakt in aluminumfolie rusten.
    Fruit de rode in het bakvet.
  8. Voeg de , de , de kaneel en de toe.
  9. Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken.
    Verdeel de met de over de borden en schep de -kaneeljus over het vlees.
  10. Serveer met de aardappelgratins.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, slagroom, melk
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, kaas, slagroom, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
546 kcal
27%2184 kcal
Vetten
14 g.
21%56 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
21%16 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
7%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
15%0 g.
Koolhydraten
46 g.
17%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkenshaas met port-kaneelsaus