Reebout uit de oven

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verhit een pannetje en laat de smelten.
  2. Voeg de olie toe en wacht tot het schuim van de begint weg te trekken.
  3. Schenk een derde deel van het mengsel in een passende ovenslee.
  4. Leg de reebout erin en schenk de rest van het -oliemengsel over de bout.
  5. Plaats de slee in het midden van de tot 220 graden C.
  6. voorverwarmde oven.
  7. Keer de bout na 10 minuten om.
  8. Schakel daarna de ovenwarmte terug tot 180 graden C.
  9. Laat de reebout 1 uur braden.
  10. Bedruip de bout elk kwartier met de braadboter.
  11. Neem de ovenslee uit de oven.
  12. Bestrooi de bout met wat en peper en verpak hem in aluminiumfolie.
  13. Laat de bout 20 minuten rusten.
  14. Verwijder op 2 eetlepels na de braadboter uit de ovenslee.
  15. Voeg en toe.
  16. Breng alles aan de kook.
  17. Roer de aanzetsels van de bodem los.
  18. Schenk alles door een fijne zeef in een pannetje.
  19. Laat alles zolang koken tot een licht gebonden saus is verkregen.
  20. Proef de saus en voeg wat en/of peper toe.
  21. Presentatie:
  22. Leg de bout op een snijplank en snijd hem aan tafel, te beginnen aan de bovenzijde, in dunne plakken.
  23. Serveer de saus er apart bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Reebout uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Dit is veel te lang in de oven. Het vlees was door en door gebakken, te veel uitgebakken.
Sim 2 september 2017
Wanneer voeg ik de creme fraice en de cognac toe?
Joke 18 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
37 kcal
1%148 kcal
Vetten
8 g.
12%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Reebout uit de oven