Gegratineerde kalkoenfilet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Schil de en kook ze 20 minuten met het deksel op de pan en laat afkoelen.
  2. Maak ondertussen de en de schoon.
  3. Snijd de aan blakjes en de in roosjes.
  4. Pel en snipper de , was de kruiden en rits de blaadjs van de takjes.
  5. Kook de in 375 mililiter water in ca. 6 miuten beetgaar, laat de 3 minuten meegaren.
  6. Dep de droog en bestrooi ze met de peper.
  7. Wikkel rond elk filet 4-5 plakjes , verhit 1-2 eetlepels in de pan en braad de filets aan totdat de krokant is.
  8. Giet de groenten af en bewaar het kookvocht.
  9. Verdeel de groenten over een ingevette ovenschaal en leg de filets hierbovenop.
  10. Fruit in het hete braadvocht de en de aan.
  11. Blus af met het groentenat en breng het aan de kook.
  12. Rasp de en laat hem smelten in de saus.
  13. Strooi er allesbinder door, laat even koken en breng op smaak.
  14. Schenk de saus over de filets en de groenten.
  15. Bak de schotel gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven 200 graden C.
  16. of in de gasoven stand 3.
  17. Snijd de in vieren en bak ze in 1-2 eetlepels gedurende 8-10 minuten goudbruin.
  18. Voeg halverwege de toe, breng op smaak met en maak de borden op.
25
25
25

Variaties op Gegratineerde kalkoenfilet

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gegratineerde kalkoenfilet
VariatieAantalGang
Gegratineerde kalkoenfilets1Vlees
Gegratineerde kalkoenfilet met spitskool-kerrie-saus1Hoofdgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter om in te vetten en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten, slagroom, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter om in te vetten, slagroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper en bacon
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
374 kcal
18%1496 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%188 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegratineerde kalkoenfilet