Nasiballen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Kook 1 liter water en los daarin 2 op.
  2. Smelt de boter in een pan, laat het niet te heet worden.
  3. Wanneer de boter gesmolten is, voeg dan de langzaam toe, blijf roeren.
  4. Wanneer het geheel een stevige roerbare massa is geworden hebt u voldoende meel toegevoegd.
  5. Voeg nu de bouillon langzaam toe en blijf roeren.
  6. De inhoud van de pan kan nu over de koude nasi gegoten worden.
  7. Bewaar echter nog een gedeelte in de pan.
  8. Meng alles nu met de handen door elkaar.
  9. Het mengsel moet, wanneer er een balletje van gedraaid wordt, niet uit elkaar vallen.
  10. Voeg anders de rest van de inhoud van de pan erbij.
  11. Laat de massa even afkoelen.
  12. Maak van de nasi mooie ronde ballen.
  13. Wentel deze door het .
  14. Haal de nasiballen door de geklutste en wentel ze daarna nogmaals door het .
  15. Bak de nasiballen in de frituurpan op 180 graden C.
  16. Heerlijk!
25
25
25

Variaties op Nasiballen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Nasiballen
VariatieAantalGang
Nasiballen2Rijstgerechten
Gezonde Nasiballen1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes en margarine
  • paneermeel en bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes en bloem
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • paneermeel en bouillonblokjes kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel, bouillonblokjes, margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel en margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes en margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Nasiballen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

Gedaan zoals recept, maar nog niet de helft van de bouillon met bloem en boter toegevoegd aan de nasi. En een grote soep over, hiervan kan ik nooit ballen maken. Wat is er verkeerd en waarom staat er ... Lees reactie
Wil 18 april 2015
Makkelijk als je nasi over heb om er kleine nasi balletjes van te maken en is niet moeilijk. Heerlijk, ook makkelijk voor de feestdagen of zo tussen door.
Bianca Brouwer 11 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
452 kcal
22%1808 kcal
Vetten
32 g.
47%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Nasiballen