Nasiballen

Nasiballen

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Kook 1 liter water en los daarin 2 bouillonblokjes op. Smelt de boter in een pan, laat het niet te heet worden. Wanneer de boter gesmolten is, voeg dan de bloem langzaam toe, blijf roeren. Wanneer het geheel een stevige roerbare massa is geworden hebt u voldoende meel toegevoegd. Voeg nu de bouillon langzaam toe en blijf roeren. De inhoud van de pan kan nu over de koude nasi gegoten worden. Bewaar echter nog een gedeelte in de pan. Meng alles nu met de handen door elkaar. Het mengsel moet, wanneer er een balletje van gedraaid wordt, niet uit elkaar vallen. Voeg anders de rest van de inhoud van de pan erbij. Laat de massa even afkoelen. Maak van de nasi mooie ronde ballen. Wentel deze door het paneermeel. Haal de nasiballen door de geklutste eieren en wentel ze daarna nogmaals door het paneermeel. Bak de nasiballen in de frituurpan op 180 graden C. Heerlijk!
Bron: © will

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit nasiballen recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (1)

Gemiddelde score 8 / 10 in 1 reactie
  • Makkelijk als je nasi over heb om er kleine nasi balletjes van te maken en is niet moeilijk. Heerlijk, ook makkelijk voor de feestdagen of zo tussen door.
    Bianca Brouwer gaf dit recept 4/5 sterren

Laat uw reactie achter