AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Nasiballen

1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Nasiballen recept Kook 1 liter water en los daarin 2 bouillonblokjes op. Smelt de boter in een pan, laat het niet te heet worden. Wanneer de boter gesmolten is, voeg dan de bloem langzaam toe, blijf roeren. Wanneer het geheel een stevige roerbare massa is geworden hebt u voldoende meel toegevoegd. Voeg nu de bouillon langzaam toe en blijf roeren. De inhoud van de pan kan nu over de koude nasi gegoten worden. Bewaar echter nog een gedeelte in de pan. Meng alles nu met de handen door elkaar. Het mengsel moet, wanneer er een balletje van gedraaid wordt, niet uit elkaar vallen. Voeg anders de rest van de inhoud van de pan erbij. Laat de massa even afkoelen. Maak van de nasi mooie ronde ballen. Wentel deze door het paneermeel. Haal de nasiballen door de geklutste eieren en wentel ze daarna nogmaals door het paneermeel. Bak de nasiballen in de frituurpan op 180 graden C. Heerlijk!

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit nasiballen recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies

  • Gedaan zoals recept, maar nog niet de helft van de bouillon met bloem en boter toegevoegd aan de nasi. En een grote soep over, hiervan kan ik nooit ballen maken. Wat is er verkeerd en waarom staat er de hoeveelheid bloem dan niet bij, daar dit misschien de factor is??
  • Makkelijk als je nasi over heb om er kleine nasi balletjes van te maken en is niet moeilijk. Heerlijk, ook makkelijk voor de feestdagen of zo tussen door.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /