Kastanje-puree

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Kruis met een scherp mes de over de punt rondom in.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de hier 8 minuten.
  3. Haal de er 1 voor 1 uit en haal er de schillen af. (dit gaat het makkelijkst als ze nog warm zijn) Doe ze dan in een pan, schenk er de over, breng dit langzaam aan de kook en laat 45 minuten zachtjes koken. (met het deksel op de pan) Giet de af (wel bewaren).
  4. In de keukenmachine of met de staafmixer de pureren.
  5. Doe de puree weer in een pan, zet hem op zacht vuur en voeg en toe.
  6. Goed mengen en voeg zoveel van de bewaarde toe dat de puree een smeuïge dikte heeft gekregen.
  7. Lekker met wildgerechten en / of spruitjes
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, slagroom, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, slagroom, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (13)

Kastanje-puree heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.3 / 10 in 13 recensies
RESET

Ik kook de kastanjes in bouillon en maak het gerecht af met een scheutje olijfolie bewaar het in de diepvries. Met kerst combineer ik deze puree met aardappelpuree.
Gerrie Kuijpers 19 november 2016
Hallo koks, Volgens mij heb ik helemaal het ei van Columbus uitgevonden. Ik heb vorig jaar voor't eerst kastanjepuree gemaakt en halverwege het pellen zuchtte ik "dit doe ik nooit meer". Maar toen he... Lees reactie
Wilma 6 november 2016
Het is véél meer werk dan 1 uur om de kastanjes schoon te maken. Je bent wel een paar uur bezig. Wat betreft het bewaren: Maak dan bovenstaand recept maar zonder melk. Doe het geheel na het koken in... Lees reactie
Alex 10 oktober 2016
Vind het vreselijk bitter? Klopt dat? Verder ziet het er goed uit, maar eet het niet op.
Gerda 9 oktober 2016
Erg droge puree. Zelfs met extra melk en room te droog en erg korrelig... Jammer van het vele werk om alle kastanjes te kuisen, wat veel meer werk vraagt dan 1 uur.
Birgit 25 december 2015
Erg lekker, heb alleen extra vanille suiker toegevoegd om de zoetige smaak nog meer te benadrukken :-)
Joke Zijlstra 15 oktober 2015
Heerlijke kastanjepuree; ik heb een gedeelte in de diepvries gedaan en later weer opgewarmd in de magnetron, gaat heel goed.
Fei 4 november 2014
Echt heerlijk met slagroom erbij!
Tony_de_kok 23 oktober 2014
Kan je het invriezen nadat je het helemaal klaargemaakt hebt en gebruiken met de kerst?
Liesbeth 14 november 2013
Was heerlijk smullen.
Carine 22 oktober 2013
Heerlijk romige kastanjepuree.
Guy 17 oktober 2013
Lekker, zeker met wat veenbessen erbij.
Jo 31 oktober 2012
Heerlijke kastanje puree.
Maria 18 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
42 kcal
2%168 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kastanje-puree