Witte saus-basisrecept

Witte saus-basisrecept

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Laat de boter smelten in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat de roux onder af en toe roeren 2-3 minuten pruttelen op een laag vuur, zonder het mengsel te laten kleuren. Giet er al roerende ca. 1/3 van de melk bij. Zet het vuur iets hoger en blijf roeren tot het mengsel kookt en gebonden is. Voeg scheutje voor scheutje de rest van de melk toe en roer de saus na elke toevoeging glad. Laat de saus onder af en toe roeren nog 1-2 minuten zachtjes koken. De hoeveelheid bloem en boter is afhankelijk van de gewenste dikte van de saus. De hoeveelheid bloem en boter moeten steeds beide gelijk zijn.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit witte saus-basisrecept recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter