AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Witte saus-basisrecept

8 1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Witte saus-basisrecept recept Laat de boter smelten in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat de roux onder af en toe roeren 2,5 minuten pruttelen op een laag vuur, zonder het mengsel te laten kleuren. Giet er al roerende ca. 1/3 van de melk bij. Zet het vuur iets hoger en blijf roeren tot het mengsel kookt en gebonden is. Voeg scheutje voor scheutje de rest van de melk toe en roer de saus na elke toevoeging glad. Laat de saus onder af en toe roeren nog 1,5 minuten zachtjes koken. De hoeveelheid bloem en boter is afhankelijk van de gewenste dikte van de saus. De hoeveelheid bloem en boter moeten steeds beide gelijk zijn.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit witte saus-basisrecept recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /