Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vanillesaus recept
Vanillesaus recept

Vanillesaus


Ingrediënten


7 1

Bereidingswijze


Snijd het vanillestokje overdwars door de helft en schraap met je mes het merg eruit. Doe in een pan de melk en het vanillestokje met het merg en breng het aan de kook. Doe de suiker en de eidooiers in een metalen schaal en roer het met een garde goed door. Als de melk kookt giet dan een klein beetje melk bij de eidooiers onder voortdurend roeren. Zet de pan met de resterende melk weer op laag vuur en giet het melk eidooier mengsel in de pan en blijf goed roeren. Als het een beetje begint te binden, haal het dan van het vuur af en giet het door een zeefje om de vanillestokjes eruit te halen. Zet het eventueel op ijswater om het af te laten koelen en blijf het af en toe nog door roeren. Anders worden de eidooiers te gaar en gaat de saus schiften(dan krijg je allemaal vlokken in je saus). Tip: in plaats van melk kun je ook slagroom gebruiken dan wordt het lekker romig.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vanillesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Vanillesaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 9 recensies

  • Superlekker met appelgebak. (met evt. een bolletje ijs erbij) Ook erg makkelijk te maken. Bedankt!
    Marion gaf dit recept op 23 maart 2014 5 uit 5 sterren
  • Ik heb het niet geproefd, maar ik vind het makkelijk te maken. p.s. heb het voor een vriend's verjaardag gemaakt, was al op toen ik het wou proeven.
    Pim gaf dit recept op 24 december 2013 4 uit 5 sterren
  • Echt super lekkere saus. Heb hem wel met slagroom gemaakt in plaats van met melk.
    Linda gaf dit recept op 18 augustus 2013 5 uit 5 sterren
  • Erg makkelijk om te maken en smaakt overheerlijk!
    Diandra gaf dit recept op 16 maart 2013 5 uit 5 sterren
  • Goed en duidelijk! Alleen ik snapte niet wanneer het nu moest gaan stollen!
    Romy gaf dit recept op 2 januari 2013 4 uit 5 sterren
  • Heel erg duidelijk!
    Karlien gaf dit recept op 24 december 2012 5 uit 5 sterren
  • Erg lekker, vooral op chocolade ijs.
    Martine gaf dit recept op 20 december 2012 5 uit 5 sterren
  • Ik vind het heel goed uitgelegd.
    Bezoeker gaf dit recept op 1 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Bij sommige winkels verkopen ze minus L melk..lactose vrij. Geschikt voor mensen met een lactose allergie. (melksuikers weet ik niet, dat moet je zelf even onderzoeken) Dus, ook dit recept kan je gebr... Lees reactie
    Claudia gaf dit recept op 23 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Geweldige noten
    Noten

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven