MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Vanillesaus

Vanillesaus recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd het vanillestokje overdwars door de helft en schraap met je mes het merg eruit. Doe in een pan de melk en het vanillestokje met het merg en breng het aan de kook. Doe de suiker en de eidooiers in een metalen schaal en roer het met een garde goed door. Als de melk kookt giet dan een klein beetje melk bij de eidooiers onder voortdurend roeren. Zet de pan met de resterende melk weer op laag vuur en giet het melk eidooier mengsel in de pan en blijf goed roeren. Als het een beetje begint te binden, haal het dan van het vuur af en giet het door een zeefje om de vanillestokjes eruit te halen. Zet het eventueel op ijswater om het af te laten koelen en blijf het af en toe nog door roeren. Anders worden de eidooiers te gaar en gaat de saus schiften(dan krijg je allemaal vlokken in je saus). Tip: in plaats van melk kun je ook slagroom gebruiken dan wordt het lekker romig.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit vanillesaus recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Superlekker met appelgebak. (met evt. een bolletje ijs erbij) Ook erg makkelijk te maken. Bedankt!
  • Ik heb het niet geproefd, maar ik vind het makkelijk te maken. p.s. heb het voor een vriend's verjaardag gemaakt, was al op toen ik het wou proeven.
  • Echt super lekkere saus. Heb hem wel met slagroom gemaakt in plaats van met melk.
  • Erg makkelijk om te maken en smaakt overheerlijk!
  • Goed en duidelijk! Alleen ik snapte niet wanneer het nu moest gaan stollen!
  • Heel erg duidelijk!
  • Erg lekker, vooral op chocolade ijs.
  • Ik vind het heel goed uitgelegd.
  • Bij sommige winkels verkopen ze minus L melk..lactose vrij. Geschikt voor mensen met een lactose allergie. (melksuikers weet ik niet, dat moet je zelf even onderzoeken) Dus, ook dit recept kan je gebruiken voor je melk-onvriendelijke- gasten ;-)

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /