Vanillesaus

Vanillesaus

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Snijd het vanillestokje overdwars door de helft en schraap met je mes het merg eruit. Doe in een pan de melk en het vanillestokje met het merg en breng het aan de kook. Doe de suiker en de eidooiers in een metalen schaal en roer het met een garde goed door. Als de melk kookt giet dan een klein beetje melk bij de eidooiers onder voortdurend roeren. Zet de pan met de resterende melk weer op laag vuur en giet het melk eidooier mengsel in de pan en blijf goed roeren. Als het een beetje begint te binden, haal het dan van het vuur af en giet het door een zeefje om de vanillestokjes eruit te halen. Zet het eventueel op ijswater om het af te laten koelen en blijf het af en toe nog door roeren. Anders worden de eidooiers te gaar en gaat de saus schiften(dan krijg je allemaal vlokken in je saus). Tip: in plaats van melk kun je ook slagroom gebruiken dan wordt het lekker romig.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit vanillesaus recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (9)

Gemiddelde score 9.6 / 10 in 9 reacties
 • Superlekker met appelgebak. (met evt. een bolletje ijs erbij) Ook erg makkelijk te maken. Bedankt!
  Marion gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik heb het niet geproefd, maar ik vind het makkelijk te maken. p.s. heb het voor een vriend's verjaardag gemaakt, was al op toen ik het wou proeven.
  Pim gaf dit recept 4/5 sterren
 • Echt super lekkere saus. Heb hem wel met slagroom gemaakt in plaats van met melk.
  Linda gaf dit recept 5/5 sterren
 • Erg makkelijk om te maken en smaakt overheerlijk!
  Diandra gaf dit recept 5/5 sterren
 • Goed en duidelijk! Alleen ik snapte niet wanneer het nu moest gaan stollen!
  Romy gaf dit recept 4/5 sterren
 • Heel erg duidelijk!
  Karlien gaf dit recept 5/5 sterren
 • Erg lekker, vooral op chocolade ijs.
  Martine gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik vind het heel goed uitgelegd.
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
 • Bij sommige winkels verkopen ze minus L melk..lactose vrij. Geschikt voor mensen met een lactose allergie. (melksuikers weet ik niet, dat moet je zelf even onderzoeken) Dus, ook dit recept kan je gebruiken voor je melk-onvriendelijke- gasten ;-)
  Claudia gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter