AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Sate saus

7

Ingrediënten

Bereidingswijze

Sate saus recept Ui, knoflook, bruine basterd, sambal manis, trassi en gemberbolletjes tot een papje wrijven, in tjobek of keukenmachine. Papje fruiten in 1 eetlepel zonnebloem-olie. Inmiddels water met tomatenpuree, roedjak manis, kippebouillonblokjes en ketjap manis aan de kook brengen. Vuur lager draaien. Gefruitte massa (boemboe) toevoegen en goed doorroeren. 2 a 3 minuten laten sudderen. Pindakaas lepel voor lepel toevoegen en doorroeren. Is de saus te dik, dan wat bouillon van een blokje (kip) toevoegen. Is de saus te dun, dan wat pindakaas toevoegen. Saus laten pruttelen tot alle pindakaas is opgenomen. Als de sate-saus gaat borrelen is deze goed doorverwarmd. Let wel op het spatten: Speciaal op -uw kleding (sate-saus heb ik nooit uit mijn kleding gekregen) -op uw fornuis ook lekker op uw boterham, op kaas. Saus is zeer goed in te vriezen, zodat u later er nog meerdere malen van kunt genieten.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit sate saus recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Deze satesaus is in 10 min klaar en wordt door iedereenm, zelf de beste kokkie ... enorm lekker gevonden! Een echte aanrader!
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /