Sate saus

Sate saus

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Ui, knoflook, bruine basterd, sambal manis, trassi en gemberbolletjes tot een papje wrijven, in tjobek of keukenmachine. Papje fruiten in 1 eetlepel zonnebloem-olie. Inmiddels water met tomatenpuree, roedjak manis, kippebouillonblokjes en ketjap manis aan de kook brengen. Vuur lager draaien. Gefruitte massa (boemboe) toevoegen en goed doorroeren. 2 a 3 minuten laten sudderen. Pindakaas lepel voor lepel toevoegen en doorroeren. Is de saus te dik, dan wat bouillon van een blokje (kip) toevoegen. Is de saus te dun, dan wat pindakaas toevoegen. Saus laten pruttelen tot alle pindakaas is opgenomen. Als de sate-saus gaat borrelen is deze goed doorverwarmd. Let wel op het spatten: Speciaal op -uw kleding (sate-saus heb ik nooit uit mijn kleding gekregen) -op uw fornuis ook lekker op uw boterham, op kaas. Saus is zeer goed in te vriezen, zodat u later er nog meerdere malen van kunt genieten.
Bron: © Zelf bedacht, is inmiddels familie-recept

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit sate saus recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

Gemiddelde score 10 / 10 in 1 reactie
  • Deze satesaus is in 10 min klaar en wordt door iedereenm, zelf de beste kokkie ... enorm lekker gevonden! Een echte aanrader!
    Ria van Bossum-Van Klooster gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter