Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sate saus recept
Sate saus recept

Sate saus


Ingrediënten


7

Bereidingswijze


Ui, knoflook, bruine basterd, sambal manis, trassi en gemberbolletjes tot een papje wrijven, in tjobek of keukenmachine. Papje fruiten in 1 eetlepel zonnebloem-olie. Inmiddels water met tomatenpuree, roedjak manis, kippebouillonblokjes en ketjap manis aan de kook brengen. Vuur lager draaien. Gefruitte massa (boemboe) toevoegen en goed doorroeren. 2 a 3 minuten laten sudderen. Pindakaas lepel voor lepel toevoegen en doorroeren. Is de saus te dik, dan wat bouillon van een blokje (kip) toevoegen. Is de saus te dun, dan wat pindakaas toevoegen. Saus laten pruttelen tot alle pindakaas is opgenomen. Als de sate-saus gaat borrelen is deze goed doorverwarmd. Let wel op het spatten: Speciaal op -uw kleding (sate-saus heb ik nooit uit mijn kleding gekregen) -op uw fornuis ook lekker op uw boterham, op kaas. Saus is zeer goed in te vriezen, zodat u later er nog meerdere malen van kunt genieten.

Allergenen Informatie

Voor dit sate saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Sate saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Deze satesaus is in 10 min klaar en wordt door iedereenm, zelf de beste kokkie ... enorm lekker gevonden! Een echte aanrader!
    Ria van Bossum-Van Klooster gaf dit recept op 14 april 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Smakelijk eten
    Tekst

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven