Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode wijnsaus recept
Rode wijnsaus recept

Rode wijnsaus


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Smelt de boter in een pannetje en fruit de sjalotjes en knoflook zachtjes ca. 9 minuten, of tot ze zacht zijn. Roer de bloem en suiker erdoor en verhit al roerend 1 minuut. Haal de pan van het vuur en roer er geleidelijk de sherry en de wijn erdoor. Zet de pan terug op het vuur en breng al roerend langzaam aan de kook tot de saus is ingedikt. Laat al roerend 2,5 minuten pruttelen. Roer de fijngehakte tijm erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer warm.

Allergenen Informatie

Voor dit rode wijnsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Rode wijnsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Rozemarijn meekoken en wat bosbessen- of frambozenjam toevoegen maken het nog lekkerder! Daarnaast kook ik een blaadje laurier mee. Daarna zeven en presto!
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Eierkoekjes
    Wie jarig is, trakteert. Maar om niet met de zoveelste afgezaagde appel- of slagroomtaart aan te komen op het werk (hoewel het erg lekker is), heb ik me op wat andere traktatieopties georiŽnteerd. En na wat wikken en wegen ben ik eruit: macarons!

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven