-
In dit recept kan zeker wel extra Vierge olijfolie gebruikt worden! Als je op Youtube kijkt gebruiken 10 van de 10 makers extra Vierge olijfolie. Ik maak het zelf ook met extra Vierge olijfolie en het smaakt prima!
D. van Velzen gaf dit recept 4/5 sterren
-
Heel lekker dank je wel, ik had "gewone" toscaanse olie van onze pasta casa, helemaal goed.
Theo Plug gaf dit recept 4/5 sterren
-
Beste Betty
Twee opmerkingen over het Pesto recept:
1. Voor de pesto mag in geen geval 'extra vierge' olie gebruikt worden. Deze persing heeft namelijk altijd een zeer aanwezige smaak, en dat zou het mooie huwelijk tussen knoflook en basilicum verstoren. Te meer omdat elk merk een andere smaak heeft. Gebruik daarom de 'Traditionele' tweede persing want die smaakt bijna nergens naar. Het is zelfs nog beter om de laatste persing, de Sansa, te gebruiken. Die is vrijwel geheel smaak-neutraal. Die Sansa is, maar dat terzijde, opgewassen tegen hoge temperaturen zodat je er ook goed mee kunt frituren.
Extra vierge is meestal wat duurder maar meer geschikt om bijvoorbeeld salades een speciale smaak te geven. Het misverstand is, zelfs in behoorlijk goeie kookboeken, dat alles wat duur is ook meteen beter is. In dit geval klopt dat dus niet.
2. Dat laagje olie op de pesto om hem te bewaren klopt helemaal, maar eenmaal in de koelkast gaat de basilicum in hoog tempo helemaal kapot. Zo teer en gevoelig is het kruid. Liever op een lage plaats in een keukenkastje dus.
Deze twee wijsheden heb ik overgehouden aan mijn periode dat ik in Rome woonde en wat recepten heb meegekregen uit een toprestaurant aldaar.
E. van Hees gaf dit recept 1/5 sterren
-
Ik heb het met Griekse balsamico en Griekse olijfolie gemaakt. Perfect!
I. Kopijn gaf dit recept 4/5 sterren
-
Heerlijke en gemakkelijke recepten!
E.Glazener-Groeneveld gaf dit recept 5/5 sterren