Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kerriesaus recept
Kerriesaus recept

Kerriesaus


Ingrediënten


6

Bereidingswijze


Snijd de ajuin en de knoflook fijn. Schil de appelen en snijd in stukken. Laat alles een klein uurtje fruiten en voeg water aan toe voor het extra gaar te krijgen. Als het gaar is, plet je alles met een vork voor een pasta te verkrijgen zonder brokken. Voeg er bloem aan toe en extra boter, meng goed. Kippebouillonblokje laten oplossen in een half litertje warm water, hou de melk bij de hand. Voeg melk en bouillon toe, blijven roeren tot je een dikke saus bekomt zoals je zelf verkiest. Voeg zout en peper toe, werk saus af met kerrie (er zijn verschillende kerriesoorten te koop in grootwarenhuizen, pikante, zoet, enz). Voeg de room toe, niet meer laten koken. Peterselie fijn hakken en aan de saus toevoegen. Deze saus kun je eten bij zelf gemaakte kippesateetjes, gebakken kabeljauw en rijst

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kerriesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Smakelijk eten
    Tekst

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven