Kerriesaus

Kerriesaus

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Snijd de ajuin en de knoflook fijn. Schil de appelen en snijd in stukken. Laat alles een klein uurtje fruiten en voeg water aan toe voor het extra gaar te krijgen. Als het gaar is, plet je alles met een vork voor een pasta te verkrijgen zonder brokken. Voeg er bloem aan toe en extra boter, meng goed. Kippebouillonblokje laten oplossen in een half litertje warm water, hou de melk bij de hand. Voeg melk en bouillon toe, blijven roeren tot je een dikke saus bekomt zoals je zelf verkiest. Voeg zout en peper toe, werk saus af met kerrie (er zijn verschillende kerriesoorten te koop in grootwarenhuizen, pikante, zoet, enz). Voeg de room toe, niet meer laten koken. Peterselie fijn hakken en aan de saus toevoegen. Deze saus kun je eten bij zelf gemaakte kippesateetjes, gebakken kabeljauw en rijst
Bron: © vincent floré

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kerriesaus recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter