AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Havermoutpap

56 2

Ingrediënten

Bereidingswijze

Havermoutpap recept Breng de melk in een pan aan de kook en strooi er de havermout en een heel klein beetje zout bij.
Breng het mengsel al roerend aan de kook, temper het vuur en laat er in circa 10 minuten een gare en gebonden pap van koken. Roer af en toe in de zachtjes kokende pap.
Geef suiker, zoetstof of honing naar smaak bij de pap.

NB: Vlugkokende havermout vraagt een kortere kooktijd. Lees de verpakking.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit havermoutpap recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 21 recensies

  • Perfecte havermoutpap, niet te dik of te dun.
  • Ik combineer havermoutpap vaak met wat bevroren zomerfruit. Ik koop mijn havermoutvlokken vaak bij de bio winkel. Wel eet ik sindskort de Quickstart verse havermoutpap, ook ideaal als je weinig tijd hebt en echt heerlijk!
  • Vraag : Wat doet havermoutpap met de stoelgang, Geeft het opstipatie of juist diaree?
  • Eindelijk het goede recept voor mijn havermoutpap. Ik gooi er lijnzaad door, voor de stoelgang! Een goed begin van de dag voor het hele gezin :)
  • Zojuist het recept gebruikt en zit nu te smullen van mijn havermoutpap. Ik heb er nog een banaan doorheen geprakt en een snufje kaneel aan toegevoegd. De eerste keer dat ik de havermoutpap zonder kokhalzen kan eten en het smaak me zelfs! Dit kan komen doordat ik voorheen gebroken havermout van Hahne (geloof ik)heb gebruikt. Vorige week heb ik hele havemoutvlokken van De Tuinen gekocht. Deze heb ik toen eerst half met de vlokken van Hahne gemengd, maar dit smaakte me ook niet. Vandaag heb ik alleen de havermout van De Tuinen gebruikt. Echter heb ik zel wel heel lang moeten koken, ik heb ze namelijk 20 minuten moeten laten pruttelen. Was dat bij jullie ook het geval en waar kopen jullie je havermout?
  • Ik eet elke dag havermout met een geprakte banaan, zonder zoetstoffen, want dat is overbodig, het smaakt zowiezo hartstikke lekker.
  • 3/4 glas havermout is genoeg, anders word de pap te dik.
  • Je kan het ook zoeten met honing. Geeft een aparte smaak.
  • Aan Rani, dat maakt niet uit, als je het er gelijk in doet, wordt het alvast wat zacher en is het eerder klaar.
  • Met rozijnen en walnoten in de laatste minuut er door is heerlijk! En banaan is ook een aanrader.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /