Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Havermoutpap recept
Havermoutpap recept
Laatste update: 3 januari 2016 om 12:01

Havermoutpap


Ingrediënten


60 2

Bereidingswijze


Breng de melk in een pan aan de kook en strooi er de havermout en een heel klein beetje zout bij.
Breng het mengsel al roerend aan de kook, temper het vuur en laat er in circa 10 minuten een gare en gebonden pap van koken. Roer af en toe in de zachtjes kokende pap.
Geef suiker, zoetstof of honing naar smaak bij de pap.

NB: Vlugkokende havermout vraagt een kortere kooktijd. Lees de verpakking.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit havermoutpap recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Havermoutpap heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 22 recensies

  • Jarenlange ervaring als keukenverantwoordelijke in een grootkeuken en zelf om de 2 dagen havermoutpap (porridge ) klaargemaakt. De melk, of water, eerst opkoken en dan pas de havermout erin! Goed ro... Lees reactie
    Danny gaf dit recept op 3 januari 2016 4 uit 5 sterren
  • Ik eet elke dag havermout met een geprakte banaan, zonder zoetstoffen, want dat is overbodig, het smaakt zowiezo hartstikke lekker.
    Pieta gaf dit recept op 25 maart 2015 5 uit 5 sterren
  • Vraag : Wat doet havermoutpap met de stoelgang, Geeft het opstipatie of juist diaree?
    Piet gaf dit recept op 3 mei 2014 5 uit 5 sterren
  • 3/4 glas havermout is genoeg, anders word de pap te dik.
    Hay gaf dit recept op 16 augustus 2013 1 uit 5 sterren
  • Zojuist het recept gebruikt en zit nu te smullen van mijn havermoutpap. Ik heb er nog een banaan doorheen geprakt en een snufje kaneel aan toegevoegd. De eerste keer dat ik de havermoutpap zonder kokh... Lees reactie
    Bo gaf dit recept op 15 juni 2013 5 uit 5 sterren
  • Je kan het ook zoeten met honing. Geeft een aparte smaak.
    Niek gaf dit recept op 28 maart 2013 3 uit 5 sterren
  • Ik combineer havermoutpap vaak met wat bevroren zomerfruit. Ik koop mijn havermoutvlokken vaak bij de bio winkel. Wel eet ik sindskort de Quickstart verse havermoutpap, ook ideaal als je weinig tijd h... Lees reactie
    Sophie D. gaf dit recept op 25 maart 2013 5 uit 5 sterren
  • Aan Rani, dat maakt niet uit, als je het er gelijk in doet, wordt het alvast wat zacher en is het eerder klaar.
    Roelie gaf dit recept op 22 januari 2013 5 uit 5 sterren
  • Met rozijnen en walnoten in de laatste minuut er door is heerlijk! En banaan is ook een aanrader.
    Joanne gaf dit recept op 6 december 2012 5 uit 5 sterren
  • Eindelijk het goede recept voor mijn havermoutpap. Ik gooi er lijnzaad door, voor de stoelgang! Een goed begin van de dag voor het hele gezin :)
    Bibi gaf dit recept op 25 november 2012 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
    De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven