Havermoutpap

Havermoutpap

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Breng de melk in een pan aan de kook en strooi er de havermout en een heel klein beetje zout bij.
Breng het mengsel al roerend aan de kook, temper het vuur en laat er in circa 10 minuten een gare en gebonden pap van koken. Roer af en toe in de zachtjes kokende pap.
Geef suiker, zoetstof of honing naar smaak bij de pap.

NB: Vlugkokende havermout vraagt een kortere kooktijd. Lees de verpakking.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit havermoutpap recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (19)

  • Perfecte havermoutpap, niet te dik of te dun.
    Marijke gaf dit recept 5 sterren
  • Ik combineer havermoutpap vaak met wat bevroren zomerfruit. Ik koop mijn havermoutvlokken vaak bij de bio winkel. Wel eet ik sindskort de Quickstart verse havermoutpap, ook ideaal als je weinig tijd hebt en echt heerlijk!
    Sophie D. gaf dit recept 5 sterren
  • Eindelijk het goede recept voor mijn havermoutpap. Ik gooi er lijnzaad door, voor de stoelgang! Een goed begin van de dag voor het hele gezin :)
    Bibi gaf dit recept 5 sterren
  • Zojuist het recept gebruikt en zit nu te smullen van mijn havermoutpap. Ik heb er nog een banaan doorheen geprakt en een snufje kaneel aan toegevoegd. De eerste keer dat ik de havermoutpap zonder kokhalzen kan eten en het smaak me zelfs! Dit kan komen doordat ik voorheen gebroken havermout van Hahne (geloof ik)heb gebruikt. Vorige week heb ik hele havemoutvlokken van De Tuinen gekocht. Deze heb ik toen eerst half met de vlokken van Hahne gemengd, maar dit smaakte me ook niet. Vandaag heb ik alleen de havermout van De Tuinen gebruikt. Echter heb ik zel wel heel lang moeten koken, ik heb ze namelijk 20 minuten moeten laten pruttelen. Was dat bij jullie ook het geval en waar kopen jullie je havermout?
    Bo gaf dit recept 5 sterren
  • 3/4 glas havermout is genoeg, anders word de pap te dik.
    Hay gaf dit recept 1 sterren
  • Je kan het ook zoeten met honing. Geeft een aparte smaak.
    Niek gaf dit recept 3 sterren
  • Aan Rani, dat maakt niet uit, als je het er gelijk in doet, wordt het alvast wat zacher en is het eerder klaar.
    Roelie gaf dit recept 5 sterren
  • Met rozijnen en walnoten in de laatste minuut er door is heerlijk! En banaan is ook een aanrader.
    Joanne gaf dit recept 5 sterren
  • Kaneel i.p.v. suiker! Scheelt weer calorieŽn.
    Sandra gaf dit recept 5 sterren
  • Ik heb voor de eerste keer eens lekker gekookt door dit recept.
    Elke gaf dit recept 5 sterren
  • Meer reacties

Laat uw reactie achter