Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Havermoutpap recept
Havermoutpap recept

Havermoutpap


Ingrediënten


printad
56 2

Bereidingswijze


Breng de melk in een pan aan de kook en strooi er de havermout en een heel klein beetje zout bij.
Breng het mengsel al roerend aan de kook, temper het vuur en laat er in circa 10 minuten een gare en gebonden pap van koken. Roer af en toe in de zachtjes kokende pap.
Geef suiker, zoetstof of honing naar smaak bij de pap.

NB: Vlugkokende havermout vraagt een kortere kooktijd. Lees de verpakking.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit havermoutpap recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 22 recensies

  • Perfecte havermoutpap, niet te dik of te dun.
  • Ik combineer havermoutpap vaak met wat bevroren zomerfruit. Ik koop mijn havermoutvlokken vaak bij de bio winkel. Wel eet ik sindskort de Quickstart verse havermoutpap, ook ideaal als je weinig tijd hebt en echt heerlijk!
  • Vraag : Wat doet havermoutpap met de stoelgang, Geeft het opstipatie of juist diaree?
  • Eindelijk het goede recept voor mijn havermoutpap. Ik gooi er lijnzaad door, voor de stoelgang! Een goed begin van de dag voor het hele gezin :)
  • Zojuist het recept gebruikt en zit nu te smullen van mijn havermoutpap. Ik heb er nog een banaan doorheen geprakt en een snufje kaneel aan toegevoegd. De eerste keer dat ik de havermoutpap zonder kokhalzen kan eten en het smaak me zelfs! Dit kan komen doordat ik voorheen gebroken havermout van Hahne (geloof ik)heb gebruikt. Vorige week heb ik hele havemoutvlokken van De Tuinen gekocht. Deze heb ik toen eerst half met de vlokken van Hahne gemengd, maar dit smaakte me ook niet. Vandaag heb ik alleen de havermout van De Tuinen gebruikt. Echter heb ik zel wel heel lang moeten koken, ik heb ze namelijk 20 minuten moeten laten pruttelen. Was dat bij jullie ook het geval en waar kopen jullie je havermout?
  • Jarenlange ervaring als keukenverantwoordelijke in een grootkeuken en zelf om de 2 dagen havermoutpap (porridge ) klaargemaakt. De melk, of water, eerst opkoken en dan pas de havermout erin! Goed roeren, nog even opkoken tot de massa weer op temperatuur is. Gas uit en dan 10-15 minuten laten staan. Eventueel nog wat water of melk toevoegen indien nodig. Ik zoet de porridge altijd met Golden Syrup uit UK. Je kan er ook kokospoeder, gedroogde vruchten of rijpe banaan aan toevoegen. Smakelijk!
  • Ik eet elke dag havermout met een geprakte banaan, zonder zoetstoffen, want dat is overbodig, het smaakt zowiezo hartstikke lekker.
  • 3/4 glas havermout is genoeg, anders word de pap te dik.
  • Je kan het ook zoeten met honing. Geeft een aparte smaak.
  • Aan Rani, dat maakt niet uit, als je het er gelijk in doet, wordt het alvast wat zacher en is het eerder klaar.
Alle recencies bekijken


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven