Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Havermoutpap recept
Havermoutpap recept
Laatste update: 3 januari 2016 om 12:01

Havermoutpap


Ingrediënten


56 2

Bereidingswijze


Breng de melk in een pan aan de kook en strooi er de havermout en een heel klein beetje zout bij.
Breng het mengsel al roerend aan de kook, temper het vuur en laat er in circa 10 minuten een gare en gebonden pap van koken. Roer af en toe in de zachtjes kokende pap.
Geef suiker, zoetstof of honing naar smaak bij de pap.

NB: Vlugkokende havermout vraagt een kortere kooktijd. Lees de verpakking.

Allergenen Informatie

Voor dit havermoutpap recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Havermoutpap heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 22 recensies

  • Jarenlange ervaring als keukenverantwoordelijke in een grootkeuken en zelf om de 2 dagen havermoutpap (porridge ) klaargemaakt. De melk, of water, eerst opkoken en dan pas de havermout erin! Goed ro... Lees reactie
  • Ik eet elke dag havermout met een geprakte banaan, zonder zoetstoffen, want dat is overbodig, het smaakt zowiezo hartstikke lekker.
  • Vraag : Wat doet havermoutpap met de stoelgang, Geeft het opstipatie of juist diaree?
  • 3/4 glas havermout is genoeg, anders word de pap te dik.
  • Zojuist het recept gebruikt en zit nu te smullen van mijn havermoutpap. Ik heb er nog een banaan doorheen geprakt en een snufje kaneel aan toegevoegd. De eerste keer dat ik de havermoutpap zonder kokh... Lees reactie
  • Je kan het ook zoeten met honing. Geeft een aparte smaak.
  • Ik combineer havermoutpap vaak met wat bevroren zomerfruit. Ik koop mijn havermoutvlokken vaak bij de bio winkel. Wel eet ik sindskort de Quickstart verse havermoutpap, ook ideaal als je weinig tijd h... Lees reactie
  • Aan Rani, dat maakt niet uit, als je het er gelijk in doet, wordt het alvast wat zacher en is het eerder klaar.
  • Met rozijnen en walnoten in de laatste minuut er door is heerlijk! En banaan is ook een aanrader.
  • Eindelijk het goede recept voor mijn havermoutpap. Ik gooi er lijnzaad door, voor de stoelgang! Een goed begin van de dag voor het hele gezin :)
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven