-
Perfecte havermoutpap, niet te dik of te dun.
Marijke gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik combineer havermoutpap vaak met wat bevroren zomerfruit. Ik koop mijn havermoutvlokken vaak bij de bio winkel. Wel eet ik sindskort de Quickstart verse havermoutpap, ook ideaal als je weinig tijd hebt en echt heerlijk!
Sophie D. gaf dit recept 5/5 sterren
-
Vraag :
Wat doet havermoutpap met de stoelgang, Geeft het opstipatie of juist diaree?
Piet gaf dit recept 5/5 sterren
-
Eindelijk het goede recept voor mijn havermoutpap. Ik gooi er lijnzaad door, voor de stoelgang!
Een goed begin van de dag voor het hele gezin :)
Bibi gaf dit recept 5/5 sterren
-
Zojuist het recept gebruikt en zit nu te smullen van mijn havermoutpap. Ik heb er nog een banaan doorheen geprakt en een snufje kaneel aan toegevoegd. De eerste keer dat ik de havermoutpap zonder kokhalzen kan eten en het smaak me zelfs!
Dit kan komen doordat ik voorheen gebroken havermout van Hahne (geloof ik)heb gebruikt. Vorige week heb ik hele havemoutvlokken van De Tuinen gekocht. Deze heb ik toen eerst half met de vlokken van Hahne gemengd, maar dit smaakte me ook niet. Vandaag heb ik alleen de havermout van De Tuinen gebruikt. Echter heb ik zel wel heel lang moeten koken, ik heb ze namelijk 20 minuten moeten laten pruttelen. Was dat bij jullie ook het geval en waar kopen jullie je havermout?
Bo gaf dit recept 5/5 sterren
-
Jarenlange ervaring als keukenverantwoordelijke in een grootkeuken en zelf om de 2 dagen havermoutpap (porridge ) klaargemaakt.
De melk, of water, eerst opkoken en dan pas de havermout erin!
Goed roeren, nog even opkoken tot de massa weer op temperatuur is. Gas uit en dan 10-15 minuten laten staan. Eventueel nog wat water of melk toevoegen indien nodig. Ik zoet de porridge altijd met Golden Syrup uit UK.
Je kan er ook kokospoeder, gedroogde vruchten of rijpe banaan aan toevoegen.
Smakelijk!
Danny gaf dit recept 4/5 sterren
-
Ik eet elke dag havermout met een geprakte banaan, zonder zoetstoffen, want dat is overbodig, het smaakt zowiezo hartstikke lekker.
Pieta gaf dit recept 5/5 sterren
-
3/4 glas havermout is genoeg, anders word de pap te dik.
Hay gaf dit recept 1/5 sterren
-
Je kan het ook zoeten met honing. Geeft een aparte smaak.
Niek gaf dit recept 3/5 sterren
-
Aan Rani, dat maakt niet uit, als je het er gelijk in doet, wordt het alvast wat zacher en is het eerder klaar.
Roelie gaf dit recept 5/5 sterren
-
Met rozijnen en walnoten in de laatste minuut er door is heerlijk! En banaan is ook een aanrader.
Joanne gaf dit recept 5/5 sterren
-
Kaneel i.p.v. suiker! Scheelt weer calorieën.
Sandra gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik heb voor de eerste keer eens lekker gekookt door dit recept.
Elke gaf dit recept 5/5 sterren
-
Eerst de melk koken, dan de havermout erbij, 1-2 minuten zachtjes koken, en dan 5-10 minuten laten staan, even opwarmen en dan bruine basterd suiker erbij, eet smakelijk!
ps: de verhouding is ongeveer 2:1 2 glazen melk van 125 cl en 1 glas havermout.
Ruud gaf dit recept 3/5 sterren
-
Op het pak Euroshopper havermout staat 1 minuut koken. Nou maak daar maar 10 minuten van, dan lijkt het tenminste ergens op. Anders blijft het een zeer vloeibaar geheel in plaats van een gebonden pap met bite. Een ander merk kon ik helaas niet vinden bij de AH hierachter.
Dit recept is een stuk beter dan het vorige recept dat ik op internet vond.
Tabitha gaf dit recept 3/5 sterren
-
Wat weinig havermout, voor zo,n sloot melk. 160 gram is veel smakelijker.
Wilma gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik eet nu havermout omwille van een maagontsteking, die is nu verdwenen en toch wil ik verder havermout eten, ik val er van af. Het enige nadeel is dat je stoelgang vast komt te zitten. Ik doe er nu fruit gemixt bij, doch bestaan er andere recepten om dit euvel te verhelpen. De havermout geeft me ook meer energie, net als een paard dat op de akker er vandoor gaat. Dan kan ik als ik ga overwinteren in Spanje meer van de natuur genieten per fiets in het zonnetje.
Heurmi gaf dit recept 5/5 sterren
-
Moet je de havermout er al in doen voor de melk kookt of na de melk kookt?
Rani gaf dit recept 5/5 sterren
-
In plaats van melk kan je ook sojamelk gebruiken. De meeste soorten sojamelk zijn gezoet dus je kunt minder suiker gebruiken.
Murjani gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ben het aan het bereiden, en het ziet er heerlijk uit, hopelijk lusten mijn kids het, voor mij is het nostalgie.
Pascale gaf dit recept 5/5 sterren
-
Zeer lekker recept ik hou van havermout.
Lieveken gaf dit recept 5/5 sterren
-
Lekker, mijn zoon heeft zijn kommetje op.
Jens gaf dit recept 5/5 sterren