Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Broodpap recept
Broodpap recept

Broodpap


Ingrediënten


printad
15 1

Bereidingswijze


Maak de melk warm. Verdeel de sneetjes brood, van hun korstjes ontdaan, over 4 borden. Giet daar de melk overheen en breng het op smaak met een eetlepel suiker.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit broodpap recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.2 / 10 in 5 recensies

 • Als kind heb ik vaak broodpap gegeten(ik ben nu 55jr.) Mijnmoeder verwerkte op die manier het oude brood. Zij deed het brood in blokjes in de gekookte melk. Dan deed ze daar de suiker bij en een klontje boter. Als afwisseling deed ze bruine basterd suiker of jam op de broodpap. (eerst de pap in het bord dan suiker of jam in het midden van het bord, uiteraard werd de suiker tijdens het koken weg gelaten). Ach stukje jeugdsentiment ;-)
 • Als kind nu 63 kregen wij ook deze broodpap maar wij als Brabanders noemde het poetjespap dat was meer voor de poezen Bij ons was het geen delicatesse maar het was meer armoe.
 • Wel heel snel klaar, het is veel lekkerder als je het brood met de melk een tijdje aan de kook laat (goed blijven roeren) Dan gaat het op echte pap lijken, als laatste suiker en eventueel kaneel toevoegen.
 • Ik heb dit recept op mijn oude volkorenbrood uitgeprobeerd. Kan ook prima. Toevoegen van wat kaneel, gemberpoeder en nootmuskaat maakt het nog lekkerder.
 • Ook ik heb kortgeleden een broodpudding op de site gezet. Er zijn allemaal variaties. Leuk om te lezen dat deze heel oude recepten nog steeds bestaan.


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Nieuwe Recepten
  Nu op ons forum
  Column
  Lees de column van Hilde Geef mij je hart
  Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven