Broodpap

Broodpap

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Maak de melk warm. Verdeel de sneetjes brood, van hun korstjes ontdaan, over 4 borden. Giet daar de melk overheen en breng het op smaak met een eetlepel suiker.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit broodpap recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (5)

Gemiddelde score 9.2 / 10 in 5 reacties
 • Als kind heb ik vaak broodpap gegeten(ik ben nu 55jr.) Mijnmoeder verwerkte op die manier het oude brood. Zij deed het brood in blokjes in de gekookte melk. Dan deed ze daar de suiker bij en een klontje boter. Als afwisseling deed ze bruine basterd suiker of jam op de broodpap. (eerst de pap in het bord dan suiker of jam in het midden van het bord, uiteraard werd de suiker tijdens het koken weg gelaten). Ach stukje jeugdsentiment ;-)
  gaf dit recept 3/5 sterren
 • Als kind nu 63 kregen wij ook deze broodpap maar wij als Brabanders noemde het poetjespap dat was meer voor de poezen Bij ons was het geen delicatesse maar het was meer armoe.
  Paula gaf dit recept 5/5 sterren
 • Wel heel snel klaar, het is veel lekkerder als je het brood met de melk een tijdje aan de kook laat (goed blijven roeren) Dan gaat het op echte pap lijken, als laatste suiker en eventueel kaneel toevoegen.
  gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik heb dit recept op mijn oude volkorenbrood uitgeprobeerd. Kan ook prima. Toevoegen van wat kaneel, gemberpoeder en nootmuskaat maakt het nog lekkerder.
  Johan gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ook ik heb kortgeleden een broodpudding op de site gezet. Er zijn allemaal variaties. Leuk om te lezen dat deze heel oude recepten nog steeds bestaan.
  gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter