Speculaasmousse

Speculaasmousse

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Smelt 250 gram speculoospasta 30-40 seconden in een magnetron tot zacht. Klop de eiwitten en de slagroom apart stijf. Meng room, eiwit en de afgekoelde speculoospasta tot luchtige mousse. Verkruimel de speculaasjes en doe de mousse en kruimels in laagjes in een glaasje. Zet koel tot serveren.

Serveersuggesties

Een speculaaslikeur erbij of een paar druppels op de kruimels.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit speculaasmousse recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (5)

Gemiddelde score 10 / 10 in 5 reacties
  • Dit recept is super. het smaakt heel goed en het is super gelukt.
    Joyce gaf dit recept 5/5 sterren
  • Erg lekker en erg makkelijk!
    Melanie van Amerongen gaf dit recept 5/5 sterren
  • Marloleinvv, Er staat in de benodigheden toch "wat speculaasjes voor kruimels", Je moet toch een pot pasta hebben om er de helft van te kunnen gebruiken? Er zijn trouwens ook 250 gram potjes verkrijgbaar! Probeer als likeur eens speculaaslikeur die gebruik ikzelf altijd voor dat beetje extra, succes
    gaf dit recept 5/5 sterren
  • Gisteren gegeten dat was lekker zeker een aanrader. We kregen het in een hoog glaasje met laagjes.
    Jet gaf dit recept 5/5 sterren
  • Wat een simpel, makkelijk en goed toetje! Voor volwassenen zou ik de speculaaskruimels zeker met een likeurtje besprenkelen (a la tiramisu). Begin met een dun laagje mousse, daarna een laagje kruimels, net zolang tot je 2 of 3 kruimellaagjes hebt, eindigen met mousse. Bij de ingredienten ontbreekt de speculaas voor de kruimels. Tevens staat er 1 pot Speculoospasta, terwijl je dus eigenlijk de helft nodig hebt. Voor koemelkallergie kan in dit recept simpel de room vervangen worden door soja-slagroom of sojaroom met klop-fix (Dr. Oetker). Groeten Marjolein
    gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter