AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Speculaasmousse

23

Ingrediënten

Bereidingswijze

Speculaasmousse recept Smelt 250 gram speculoospasta 30-40 seconden in een magnetron tot zacht. Klop de eiwitten en de slagroom apart stijf. Meng room, eiwit en de afgekoelde speculoospasta tot luchtige mousse. Verkruimel de speculaasjes en doe de mousse en kruimels in laagjes in een glaasje. Zet koel tot serveren.

Serveersuggesties

Een speculaaslikeur erbij of een paar druppels op de kruimels.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit speculaasmousse recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies

  • Dit recept is super. het smaakt heel goed en het is super gelukt.
  • Erg lekker en erg makkelijk!
  • Marloleinvv, Er staat in de benodigheden toch "wat speculaasjes voor kruimels", Je moet toch een pot pasta hebben om er de helft van te kunnen gebruiken? Er zijn trouwens ook 250 gram potjes verkrijgbaar! Probeer als likeur eens speculaaslikeur die gebruik ikzelf altijd voor dat beetje extra, succes
  • Gisteren gegeten dat was lekker zeker een aanrader. We kregen het in een hoog glaasje met laagjes.
  • Wat een simpel, makkelijk en goed toetje! Voor volwassenen zou ik de speculaaskruimels zeker met een likeurtje besprenkelen (a la tiramisu). Begin met een dun laagje mousse, daarna een laagje kruimels, net zolang tot je 2 of 3 kruimellaagjes hebt, eindigen met mousse. Bij de ingredienten ontbreekt de speculaas voor de kruimels. Tevens staat er 1 pot Speculoospasta, terwijl je dus eigenlijk de helft nodig hebt. Voor koemelkallergie kan in dit recept simpel de room vervangen worden door soja-slagroom of sojaroom met klop-fix (Dr. Oetker). Groeten Marjolein
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /