Riz Conde

Riz Conde

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Kook de melk en voeg de rijst toe. Splijt het vanillestokje met een schilmesje en krab het merg eruit. De merg en het stokje samen met de kaneelstok en de suiker toevoegen aan de melk en het geheel op een zacht vuurtje laten trekken zodat de rijst langzaam gaar wordt en niet aanbrandt. In de tussentijd de gelatine (6 blaadjes) laten weken in koud water en de slagroom half dik kloppen. Als de rijst gaar is, kan de gelatine toe worden gevoegd en het geheel kan koud worden gezet in de koelkast. Als de massa gaat opstijven, even flink doorroeren en de slagroom erdoor spatelen. De Riz Conde in een vorm gieten en koud zetten. Na 2 uur is de rijstpudding gereed om gestort te worden. Serveer de Riz Conde met rode vruchten en bessensap of met vruchtenijs.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit riz conde recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (1)

Gemiddelde score 10 / 10 in 1 reactie
  • Als je de massa niet in de koeling zet maar in een bak met ijswater word het recept van 2,5 uur terug gedrongen naar 20 minuten!
    JoŽl gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter