Rijstdessert uit de oven met pruimensaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Handmixer
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Breng de met een snufje aan de kook.
  2. Roer de door de en laat op laag vuur 30-35 minuten wellen.
  3. roer regelmatig om.
  4. Neem van het vuur en laat een beetje afkoelen.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
  5. Klop de met 75 gram , de en een snufje met een handmixer romig.
    Roer de kwark, de en de erdoorheen.
  6. Roer op het laatst de rijst erdoor.
    Vet een ovenschaal ( ca. 1,75 liter inhoud) met het mengsel.
  7. Bak 35-40 minuten onder in de oven.
    Was de , halveer ze en verwijder de pitten.
    Roer 5 eetlepels met 50 gram en het glad.
  8. Breng het overige sap in een pan aan de kook en kook ca. 1 minuut op laag vuur.
  9. Spatel de erdoorheen.
  10. Doe het mengsel in een kom en laat afkoelen.
    Verdeel 2 eetlepels in stukjes over het rijstdessert en bak ca. 15 minuten verder tot het eind van de oventijd.
  11. meng 2 eetlepels met het .
    Bestrooi het rijstdessert met de kaneelsuiker.
    Serveer met de pruimensaus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • magere kwark, yoghurt, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, magere kwark, karnemelk, yoghurt, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, magere kwark, karnemelk, yoghurt, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
492 kcal
24%1968 kcal
Vetten
16 g.
23%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%188 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
33 g.
36%132 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rijstdessert uit de oven met pruimensaus