MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Noga-ijs

Noga-ijs recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Dit dessert minstens een dag van tevoren maken. De invriestijd heb ik niet meegerekend. De noten kort roosteren in een droge koekenpan en fijnhakken (in een schone keukendoek met keukenhamer of in de keukenmachine). De noga klein snijden. Ze plakken wel erg aan elkaar, probeer zoveel mogelijk uit elkaar te halen. Neem een (liefst hoge) plastic kom die in de vriezer kan. Of anders een lege bak waar ijs in gezeten heeft. Bekleed de kom met vershoudfolie en laat de folie iets over de rand hangen. Klop met een mixer de slagroom met de suiker en vanillesuiker tot zachte pieken (niet echt stijf kloppen). Roer voorzichtig de noga en de noten erdoor. Laat de folie gewoon over de rand hangen maar dek de kom goed af met aluminiumfolie. Laat het ijs minstens een nacht in de vriezer. Je kunt het een keer doorroeren als je wilt en dan weer in de vriezer doen. Ongeveer 5 a 7 minuten vóór gebruik even uit de vriezer halen. Trek daarna aan de overhangende folie, dan komt het ijs makkelijker uit de kom.

Serveersuggesties

Serveer het ijs op een mooi bord en versier het met stukken noga en/of noten. Lekker met vruchten (uit blik). Warm de siroop van de vruchten in een pannetje op. Roer wat maizena los met een klein beetje water en roer dit door de siroop. Niet al te dik maken. Sprenkel de saus over het ijs en de vruchten.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit noga-ijs recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /