Noga-ijs

Noga-ijs

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Dit dessert minstens een dag van tevoren maken. De invriestijd heb ik niet meegerekend. De noten kort roosteren in een droge koekenpan en fijnhakken (in een schone keukendoek met keukenhamer of in de keukenmachine). De noga klein snijden. Ze plakken wel erg aan elkaar, probeer zoveel mogelijk uit elkaar te halen. Neem een (liefst hoge) plastic kom die in de vriezer kan. Of anders een lege bak waar ijs in gezeten heeft. Bekleed de kom met vershoudfolie en laat de folie iets over de rand hangen. Klop met een mixer de slagroom met de suiker en vanillesuiker tot zachte pieken (niet echt stijf kloppen). Roer voorzichtig de noga en de noten erdoor. Laat de folie gewoon over de rand hangen maar dek de kom goed af met aluminiumfolie. Laat het ijs minstens een nacht in de vriezer. Je kunt het een keer doorroeren als je wilt en dan weer in de vriezer doen. Ongeveer 5 a 7 minuten vr gebruik even uit de vriezer halen. Trek daarna aan de overhangende folie, dan komt het ijs makkelijker uit de kom.
Bron: © geinspireerd door noga-ijs dat ik op Curacao heb gegeten

Serveersuggesties

Serveer het ijs op een mooi bord en versier het met stukken noga en/of noten. Lekker met vruchten (uit blik). Warm de siroop van de vruchten in een pannetje op. Roer wat maizena los met een klein beetje water en roer dit door de siroop. Niet al te dik maken. Sprenkel de saus over het ijs en de vruchten.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit noga-ijs recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter