Light meloenijs met bramensaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Verhit in een pan het , het en de onder voortdurend roeren tot de is opgelost.
  2. Laat het mengsel op een laag vuur nog 6 minuten zachtjes inkoken (zonder deksel).
  3. Snipper de fijn.
  4. Verwijder de schil en de zaadjes van de en pureer het vruchtvlees met een staafmixer.
  5. Voeg de aan het suikermengsel toe en laat het geheel 15 minuten afkoelen.
  6. Voeg dan de meloenpuree toe.
  7. Giet het mengsel in een ondiepe plastic bak en zet die in de vriezer.
  8. Haal het mengsel er na 2 uur uit en klop het met een staafmixer glad.
  9. Zet het ijs weer in de vriezer tot het voldoende bevroren is.
  10. Maak intussen de bramensaus, houd achter voor de garnering en pureer de rest.
  11. Verhit de bramenpuree met de en de crème de cassis tot een mooie saus is verkregen.
  12. Laat de saus afkoelen Giet de bramensaus op de borden.
  13. Leg in het midden een bol meloenijs.
  14. Garneer met wat , de en de toefjes
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
199 kcal
9%597 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
13%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
6 g.
7%18 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Light meloenijs met bramensaus