Ingrediënten

+ -
print

Voor het chocoladeglazuur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pureer de net rijpe (gepelde) .
  2. Roer er de en door.
  3. Vet een cakevorm in en bedek de bodem met een laag lange , die tevoren met wat zijn besprenkeld.
  4. Bedek de lange met een laag puree.
  5. Herhaal deze werkwijze tot alles op is.
  6. Zorg ervoor dat de laatste laag uit lange bestaat.
  7. Leg een passend plankje op deze pudding, zet daarop een gewicht, bijvoorbeeld een blik conserven, en zet de vorm zo in de koelkast.
  8. De volgende dag de inhoud voorzichtig op een groot bord storten en de pudding wordt nu voorzien van een laag chocolade glazuur die je als volgt maakt:
  9. Laat de repen smelten in het hete .
  10. Laat het gedurende 5 minuten al roerend zacht koken.
  11. Voeg er de bij, roer nog even goed door, neem de pan van het vuur en voeg er, zodra het mengsel wat is afgekoeld, de bij.
  12. Roer tot de is gesmolten en zich goed met de heeft gemengd.
  13. Spreid het glazuur daarna onmiddellijk over de cakepudding uit en maak alles glad met een mes dat in koud is gedoopt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
  • boter om in te vetten, chocolade, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter om in te vetten en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, rum, poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
66 kcal
3%396 kcal
Vetten
7 g.
10%42 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%6 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
1%6 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerstpudding met bananen