Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kersentaart recept
Kersentaart recept

Kersentaart


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden C. Doe de kersen in een kom, besprenkel ze met kirsch en laat het 1/2 uur intrekken. Meng de bloem, suiker en zout in een kom. Roer de helft van de melk erdoor en klop er dan met de mixer een voor een de eieren er door. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe tot een glad papje. Zeef het mengsel zodat er geen klontjes in zitten. Doe de kersen in een ondiepe ovenschaal en schenk het beslag erover. Bak de taart in 40 minuten in het midden van de oven gaar.

Allergenen Informatie

Voor dit kersentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kersentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 5 recensies

  • Hoeveel zout moet ik gebruiken?
  • De melk was te veel dus je moet er iets meer bloem en suiker bij doen net zo lang tot dat je een papje hebt. Dus zo'n dikke saus. :-I
  • Het is een omkeer taart, maar verder heel makkelijk om te maken. De kirsch is wat duur. Ik heb er juist wat extra kersen in gedaan, dit ging ook gewoon goed.
  • Heel lekker en eenvoudig om te maken.
  • Een erg lekker recept! Ik heb het wel met wat minder kersen gedaan maar dat ging ook prima.
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven