Griesmeelpudding met bessensap

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. goed schoon boenen en 1 stukje schil van ca. 4 cm (zonder wit) eraf snijden.
  2. Rest van schil raspen.
  3. In pan met citroenrasp en snufje aan de kook brengen en op laag vuur ca. 5 minuten laten trekken.
  4. en 75 gram mengen en aan kokende toevoegen.
  5. Mengsel onder af en toe roeren ca. 7 minuten laten doorkoken.
  6. Binnenkant van puddingvorm met koud water afspoelen.
  7. Pudding in vorm gieten.
  8. Pudding laten afkoelen en laten opstijven.
  9. Intussen in pan 1 deciliter water, en stukje citroenschil aan de kook brengen.
  10. Bessensap en rest van toevoegen en aan de kook brengen.
  11. In kopje met 5 eetlepels water tot glad papje roeren.
  12. Papje door bessensap roeren en al roerend laten binden.
  13. Citroenschil en uit saus nemen en saus laten afkoelen.
  14. Puddingvorm kort in warm water houden.
  15. Met vingers bovenkant van pudding langs rand losmaken.
  16. Schaal op vorm leggen, samen keren, even schudden en pudding uit vorm laten glijden.
  17. Saus erover schenken.
25
25
25

Variaties op Griesmeelpudding met bessensap

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Griesmeelpudding met bessensap
VariatieAantalGang
Griesmeelpudding met bessensap1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in griesmeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
198 kcal
9%792 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
31 g.
34%124 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Griesmeelpudding met bessensap