Gekaramelliseerde appel met warme chocolademousse

Ingrediënten

+ -
print

Voor de caramelmousse:

Chocolademousse:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Pan

Bereidingswijze

  1. De dag tevoren klaarmaken:
  2. Schil de appelen en snijd deze in blokjes van een halve centimeter.
  3. Laat ondertussen een pan met dikke bodem heet worden.
  4. Doe de suiker in de pan en laat deze suiker gelijkmatig karamelliseren.
  5. Voeg het zachte uitgeschraapte deel van het toe en de appelblokjes.
  6. Houd het geheel voortdurend in beweging en laat de suiker niet te donker worden.
  7. Zorg dat de appel gelijkmatig meekleurt.
  8. Op het moment dat de appel half doorzichtig is kan de massa worden gestort in ringen die even in het water hebben gestaan.
  9. Bewaar in de koelkast.
  10. Laat de in een pan met dikke bodem met wat water smelten en karamelliseren tot een lichtbruine kleur.
  11. Voeg de koude toe en laat alle suiker oplossen.
  12. Klop in een kom de eigelen los en voeg langzaam al kloppend de karameloplossing toe.
  13. Laat in de pan langzaam en al roerend warm worden tot de eigelen enigszins binden (controleer op de bolle kant van een lepel).
  14. Voeg de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe en laat deze oplossen.
  15. Laat de caramelcréme afkoelen tot bijna koud.
  16. Als de vloeistof dikkig begint te worden worden de ringen met appel verder opgevuld hiermee en weer koud weggezet in de koelkast.
  17. De dag van gebruik:
  18. Stort de appel/karamel puddinkjes op bordjes en laat deze rustig enige tijd staan om de ergste kou er af te halen.
  19. Verhit de al roerend met de fijn gesneden tot deze goed is oplost.
  20. Als het mengsel tot lauw is afgekoeld worden de eiwitten er mee gemengd en mix het heel enige tijd rustig in de elektrische mixer.
  21. Giet de massa in een sifon, draai de gaspatroon er op en bewaar de fles au bain Marie op ongeveer zestig à zeventig graden.
  22. Voor het opdienen de fles goed schudden en bedek de karamelpuddinkjes met een laagje .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade en eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers en eiwit
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, room, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, room, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en gelatine
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gekaramelliseerde appel met warme chocolademousse heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lijkt me een erg goed recept en ga het binnenkort maken.
Johan Cozijnsen 29 september 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
835 kcal
41%3340 kcal
Vetten
27 g.
38%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%188 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gekaramelliseerde appel met warme chocolademousse