Ingrediënten

+ -
print

Materialen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Brander
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Kneed met een mixer met deeghaken of in een keukenmachine van de ,de , de ,het en een snuf een samenhangend deeg.
  2. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
    Verwarm de oven voor tot 200 graden.
    Verdeel het deeg in 8 stukken en vorm er een bal van.
  3. Rol elke deegbal tussen 2 vellen vershoudfolie uit tot 2-3 mm dikte.
    Bekleed de taartvormpjes met het deeg, leg een royaal vel bakpapier op elke deegbodem en vul met de blindbakvulling.
    Bak de bodems 20 minuten in de voorverwarmde oven, verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak de bodems nog 15 minuten goudbruin en gaar.
  4. Laat de bodems in de vorm afkoelen en verwijder de vorm.
    Breng de slagrom met de tegen de kook.
  5. Drai het vuur laag en laat 15 minuten afgedekt koken.
  6. Klop ondertussen met de mixer, de met de , de en de in 5-10 minuten tot een romige, bleekgele crème.
    Schenk de warme room onder voortdurend kloppen in een dun straaltje bij het eimengsel.
  7. Schenk het -roommengsel terug in de pan en laat op zo laag mogelijk vuur en onder continu roeren in 15-20 minuten binden.
    Schenk de vla door een zeef in de taartbodems en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. Zet 1-2 uur in de koelkast om stevig te worden
    Bestrooi de taartjes met een dun laagje , brand de met de brander tot een lichtbruin karamellaagje.
    Bestrooi de rand met een zeefje met en serveer direct.

    Lekker met wat vers fruit (bijv aardbeien,bramen en of frambozen).
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei, eieren, eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, slagroom, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
488 kcal
24%3904 kcal
Vetten
24 g.
35%192 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
17%24 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
13%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%192 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
28%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebrand custardtaartje