Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Frambozencoulis recept
Frambozencoulis recept

Frambozencoulis


Ingrediënten


6 1

Bereidingswijze


De steeltjes van de frambozen voorzichtig verwijderen, de vruchten wassen en heel goed uit laten lekken. Doe ze over in de keukenmachine, samen met de citroensap en de suiker en mix het geheel even tot een enigszins vloeibare puree. Je kunt het ook met een garde kloppen. Laat de coulis koud worden in de koelkast. In plaats van frambozen kun je uiteraard ook aardbeien nemen.

Serveersuggesties

Lekker met ijs. Je kunt ook wat sinaasappelsap doorheen roeren en versieren met een paar blaadjes munt. Of roer wat creme fraiche erdoorheen. Of een beetje likeur. Ook te gebruiken als dressing bij vruchtensalade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit frambozencoulis recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Frambozencoulis heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies

  • Was supper lekker bij kaastaart en zal het zeker nog maken
    Silke Vergucht gaf dit recept op 12 juli 2013 4 uit 5 sterren
  • Als je aardbeien neemt, noem je het gewoon aardbeiencoulis. Als je de pitjes van frambozen niet wilt is het wel handig zo'n bolzeef. Persoonlijk vind ik de pitjes wel lekker erbij ,maar wel vervelend... Lees reactie
    Fabita gaf dit recept op 15 januari 2012 5 uit 5 sterren
  • Ik zou de puree wel even passeren door een bolzeef. Om de pitjes eruit te halen. Aardbeien voor een frambozencoulis?
    Wouter gaf dit recept op 2 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
    De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven