Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom met een mixer de maïzena, , suiker, en het .

    Voeg de geraspte citroenschil toe en meng.

    Snijd de in stukjes en meng door het meel-mengsel tot u een kruimelig deeg bekomt.

    Meng in een ander kommetje de eierdooier, extract en .
  2. Voeg dit mengsel bij het kruimelig deeg.
  3. Blijf kloppen tot uw koekjesdeeg goed gekneed is tot een samenhangend geheel.

    Rol een worst van 25 cm lang doe in een plastiekfolie (dit maakt 36 citroenkoekjes als je het deeg later in schijven van 7mm snijdt).
  4. Laat dit citroenkoekjes deeg minstens 2 uur rusten in de ijskast.

    Oven voorverwarmen op 190 graden.

    Doe het koekjes deeg uit de plastiekfolie en snijdt in schijfjes van 7mm dik.
  5. Leg de schijfjes koekjes deeg op een beboterde en bebloemde bakplaat.

    Laat bakken in de oven tot de koekjes lichtjes bruin kleuren, voor ongeveer 12 tot 14 minuten.

    Laat de citroenkoekjes afkoelen op een rooster.
25
25
25

Variaties op Citroenkoekjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Citroenkoekjes
VariatieAantalGang
Citroenkoekjes1Koekjes
Italiaanse citroenkoekjes1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
koek
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
54 kcal
2%1296 kcal
Vetten
6 g.
8%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroenkoekjes