Broodpudding

Broodpudding

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Giet de sojamelk in een kookpot en voeg daaraan alle ingrediŰnten toe. Laat het brood en de koekjes even zacht worden in de sojamelk. Als alles goed met sojamelk doordrongen is het geheel mixen tot een glad beslag. Daarna wordt het mengsel al roerend verhit in de kookpot. Je zal merken dat het beslag dikker wordt door te verwarmen. Blijf verhitten en roeren tot het een consistente massa wordt. Vervolgens het beslag in een ingevette bakvorm gieten en in de oven bakken op 170░C. Als je een standaard ronde taartvorm van ongeveer 30 centimeter diameter gebruikt duurt het ongeveer 1 uur voor de taart klaar is. Wil je liever een dikkere broodpudding, dan gebruik je een kleinere bakvorm en laat je langer bakken, eventueel bij verhoogde temperatuur (maximum 200░C). Indien gewenst kan je na het verhitten van het beslag rozijnen toevoegen aan het deeg, net voor het bakken. Probeer ook eens met kleine stukjes appel of kersen/krieken uit bokaal, goed uitgelekt. Om de taart wat mooier te maken kan je fijne schijfjes appel bovenop het deeg leggen, dakpansgewijs. Let er dan wel op bij het bakken dat je de taart niet te hoog in de oven plaatst, anders zouden de appeltjes te snel bruin kunnen worden. Na het bakken de broodpudding laten afkoelen en uit de vorm storten. Normaal is het geheel dan goed stevig. Als de broodpudding bij het snijden nog te vloeibaar is, is hij ofwel onvoldoende gebakken, ofwel nog onvoldoende afgekoeld.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit broodpudding recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter