AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Broodpudding

Ingrediënten

Bereidingswijze

Broodpudding recept Giet de sojamelk in een kookpot en voeg daaraan alle ingrediėnten toe. Laat het brood en de koekjes even zacht worden in de sojamelk. Als alles goed met sojamelk doordrongen is het geheel mixen tot een glad beslag. Daarna wordt het mengsel al roerend verhit in de kookpot. Je zal merken dat het beslag dikker wordt door te verwarmen. Blijf verhitten en roeren tot het een consistente massa wordt. Vervolgens het beslag in een ingevette bakvorm gieten en in de oven bakken op 170°C. Als je een standaard ronde taartvorm van ongeveer 30 centimeter diameter gebruikt duurt het ongeveer 1 uur voor de taart klaar is. Wil je liever een dikkere broodpudding, dan gebruik je een kleinere bakvorm en laat je langer bakken, eventueel bij verhoogde temperatuur (maximum 200°C). Indien gewenst kan je na het verhitten van het beslag rozijnen toevoegen aan het deeg, net voor het bakken. Probeer ook eens met kleine stukjes appel of kersen/krieken uit bokaal, goed uitgelekt. Om de taart wat mooier te maken kan je fijne schijfjes appel bovenop het deeg leggen, dakpansgewijs. Let er dan wel op bij het bakken dat je de taart niet te hoog in de oven plaatst, anders zouden de appeltjes te snel bruin kunnen worden. Na het bakken de broodpudding laten afkoelen en uit de vorm storten. Normaal is het geheel dan goed stevig. Als de broodpudding bij het snijden nog te vloeibaar is, is hij ofwel onvoldoende gebakken, ofwel nog onvoldoende afgekoeld.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit broodpudding recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /