Braadappel-vanilledessert

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Appelboor

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Was de en verwijder de klokhuizen met een appelboor.
  3. Zet de naast elkaar op een bakplaat.
  4. Bak 55-60 minuten in de oven.
  5. Neem ze uit de oven, zet ze op een rooster en laat afkoelen.
    Rooster het in een droge pan goudbruin.
    Neem het appelvruchtvlees met een ijslepel uit de schil en doe het in een kom en roer los.
  6. Roer het sap van het bakblik erdoorheen.
  7. Zet 5 eetlepels appel compote apart.
    Splits de .
  8. Roer 5 eetlepels , 50 gram , de , het en de eidooiers doorelkaar.
  9. Breng de overige aan de kook en roer het custardmengsel erdoorheen.
  10. Kook al roerend nog 1 minuut op laag vuur.
  11. Neem van het vuur.
  12. Laat de pudding afkoelen en roer regelmatig door.
    Klop de stijf.
  13. Klop het eiwit stijf en voeg daarbij 1 eetlepel toe.
    Spatel de pudding, de en het eiwitschuim na elkaar portie gewijs door de koude appelcompote.
  14. Versier met de overige compote, het en de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
281 kcal
14%1124 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%68 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
14 g.
16%56 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Braadappel-vanilledessert