Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Apple Crumble recept
Apple Crumble recept

Apple Crumble


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Maak een kruimelig deeg van de boter, bloem en een eetlepel suiker en de vanillesuiker. Voor een minder vette versie van het recept kunt u de boter vervangen door water. Voeg niet te veel water in één keer toe.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Druppel er wat citroensap over om verkleuren te voorkomen.
Bak de appelstukjes even met de kaneel en de rest van de suiker in een beetje boter of margarine. Doe het appelmengsel in een ovenvaste schaal en kruimel er het deeg over. Iets aandrukken en 20 tot 30 minuten op 200 graden C. in de oven bakken. Warm opdienen met zure- of slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit apple crumble recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven