Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltjes onder de deken recept
Appeltjes onder de deken recept

Appeltjes onder de deken


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden C. Schil de appels en verwijder met een appelboor de klokhuizen. Meng in een kom de rozijnen met 2 eetlepels suiker en de kaneel. Vet een laag ovenschaaltje in met boter. Zet de appels in het schaaltje en vul met het rozijnenmengsel. Leg een klontje boter op elke appel en bak ze in de oven in 30 minuten gaar. Roer in een kommetje de custard met de rest van de suiker en 1 deciliter melk tot een glad papje. Breng in een pan de rest van de melk aan de kook en voeg alroerende het custardpapje toe. Blijf roeren tot een gladde dikke vla ontstaat. Neem de appels uit de oven en schenk de custardvla erover. Serveer warm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appeltjes onder de deken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven