Appelpannenkoeken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zeef de met het boven de kom.
  2. Giet er de helft van de erbij.
  3. Klop dit tot een dik beslag.
  4. Voeg er 4 , 50 gram en de rest van de aan toe.
  5. Klop dit tot een dik vloeibaar beslag.
  6. Laat het 15 minuten rusten.

    Schil intussen de appels en boor er de klokhuizen uit en snijd de appels in schijven van circa 1/2 cm dik.
  7. Neem van de een kontje en smelt deze in de koekenpan, leg er 3 of 4 appelschijven in en giet er 1/8 van het beslag over.
  8. Laat het over de panbodem uitvloeien.
  9. Bak de pannekoek op een matig vuur tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna droog is.
  10. Laat de pannekoek op een plat deksel glijden.
  11. Leg er de koekenpan onderste boven op en keer beide gelijk om.
  12. Leg nog een klontje onder de pannekoek en bak deze verder goudbruin.
  13. Laat de pannekoek op een bord glijden.
  14. Bak zo nog 7 pannenkoeken en houd ze warm op een pan met heet water.
  15. Bestrooi de pannenkoeken met fijne tafelsuiker en .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Appelpannenkoeken

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelpannenkoeken
VariatieAantalGang
Appelpannenkoeken2Nagerechten
Aardappelpannenkoeken met schnitzelreepjes1Aardappelgerechten
Aardappelpannenkoeken (placki ziemniaczane)1Aardappelgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
483 kcal
24%1932 kcal
Vetten
23 g.
33%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
56 g.
21%224 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelpannenkoeken