Tomates farcies

Tomates farcies

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Was de tomaten, snijd het kapje ervan af, hol ze uit met een lepeltje. Het vruchtvlees en de kapjes in kleine stukjes snijden, de harde delen verwijderen. Champignons en sjalotjes fijn snijden. Tuinkruiden klein hakken. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de fijn gesneden sjalotjes. Knijp het teentje knoflook erboven uit en fruit even mee. Voeg het gehakt toe en maak het rul met een vork. Voeg dan de champignons toe en de stukjes tomaat en laat ze ongeveer 5 min. mee bakken. Haal de pan van het vuur, strooi de tuinkruiden over het mengsel en breng op smaak met peper en zout. Vul de tomaten met de farce, leg er een klontje boter op, bestrooi ze met Parmezaanse kaas en plaats ze in een beboterde vuurvaste schaal. Verwarm de oven voor op 200вк C en plaats de gevulde tomaten er 20 min. in. Serveer ze warm met wat stokbrood erbij.
Bron: © Eigen variatie op een beproefde klassieker

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit tomates farcies recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (1)

Gemiddelde score 10 / 10 in 1 reactie
  • Het lijkt me heel erg lekker, ga het van de week uit proberen.
    Francien gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter