Roquefort in artisjokbodem

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden C.
  2. Artisjokbodems afdrogen.
  3. Een (langwerpige) ovenschaal invetten.
  4. De fijnprakken met de .
  5. De eieren fijnprakken en door de roeren.
  6. Het knoflookteentje hierboven uitpersen en dan de , lente-, peterselie, , en en toevoegen.
  7. Alles goed mengen.
  8. Vind je het geheel nog te droog, voeg dan nog wat bij.
  9. Kijk hoeveel artisjokbodems je hebt.
  10. Reken 2 per persoon.
  11. Leg dan bijvoorbeeld 8 bodems naast elkaar in de ovenschaal.
  12. Geef ze niet teveel ruimte, zodat ze niet omvallen, anders heel voorzichtig een klein stukje aan de onderkant afsnijden.
  13. Heb je nog bodems over, snijd 1 of 2 dan klein en meng ze door het roquefortmengsel.
  14. Vul de artisjokbodems met het mengsel en strooi over.
  15. Leg kleine klontjes op het en zet de schaal in de oven.
  16. Reken op ongeveer 10 a 15 minuten.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in hardgekookte eieren
  • paneermeel en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in roquefort, room, boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Roquefort in artisjokbodem heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Vergeleken met het recept dat ik al gemaakt had en hij was goed gelukt!
Nina 28 april 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
150 kcal
7%600 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Roquefort in artisjokbodem