Appelchutney met rozijnen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd ze nog een paar keer door.
  2. Pel en snipper de in stukjes.
  3. Pel de teentjes .
  4. Doe in een wijde pan met dikke bodem de , de appelstukjes, de uistukjes en de .
  5. Pers de er bovenuit.
  6. Breng het geheel aan de kook.
  7. Voeg de toe en alle kruiden.
  8. Schep het geheel goed door elkaar.
  9. Laat alles samen zachtjes koken zonder deksel op de pan tot een dikke brei ontstaat (er mogen gerust stukjes appel in blijven zitten).
  10. Ongeveer 3 kwartier á een uur laten koken, af en toe doorroeren.
  11. Kook intussen de jampotten uit in water met een flinke handvol soda of was de potten in de vaatwasmachine.
  12. Doe de chutney warm in de schoongemaakte potten, dek deze af met een stukje vochtig gemaakte huishoudfolie en schroef de deksel op de potten.
  13. Zet de potten omgekeerd op een schone theedoek om vacuüm te trekken (duurt wel een poosje, als je de deksel niet meer kunt indrukken is het goed).
  14. Wel minstens 4 weken op smaak laten komen.
25
25
25

Variaties op Appelchutney met rozijnen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelchutney met rozijnen
VariatieAantalGang
Appelchutney met rozijnen en abrikozen1Jam en marmelade

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1641 kcal
82%1641 kcal
Vetten
7 g.
11%7 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
371 g.
142%371 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelchutney met rozijnen