Hazenbouten in rode wijnsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pel de en snijd hem klein.
  2. Schil de gember en snijd hem ragfijn.
  3. Maak een marinade van de rode , de en de .
  4. Roer daar de kruiden onder, de en de gember.
  5. Laat de bouten hierin minimaal 12 uren marineren, maar liever nog 24 uren.
  6. Neem de bouten uit de marinade en dep ze droog met keukenrol.
  7. Wrijf ze in met wat zout.
  8. Verhit de in een pan en braad de bouten hierin aan.
  9. Neem het vlees uit de pan en strooi de bij het braadvocht.
  10. Roer goed de klontjes eruit.
  11. Laat hem bruin verkleuren.
  12. Voeg dan heel geleidelijk, onder voortdurend roeren de toe.
  13. Voeg daarna de marinade toe en leg de bouten weer in de pan.
  14. Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat zeker 1 uur zachtjes gaar sudderen.
  15. Laat daarbij de vloeistof tot de helft inkoken door een tijdje het deksel eraf te laten.
  16. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen.
  17. Controleer het vlees regelmatig op gaarheid.
  18. Laat het niet te gaar worden anders valt het in vezels uit elkaar.
  19. Bij wat oudere dieren kan de stooftijd oplopen tot 2 à 3 uur!
  20. Neem de bouten uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden.
  21. Maak de saus op smaak met eventueel nog wat en wat zout.
  22. Zonodig kun je de saus nog wat binden met een maïzena papje.
  23. Lepel royaal saus over de bouten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
36 kcal
1%144 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hazenbouten in rode wijnsaus