Haas

Haas

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Eerst marineren: Stukken haas in kom leggen, zouten + peperen. De fijn gesneden wortel, sjalot, peterselie, laurier en thijm van boven leggen. Wijn erboven gieten tot de haas onder staat. Laatst een scheutje congnac erbij voegen. En dag laten staan op een koude plaats met wat folie erboven. Braden: Stukken vlees uit de wijn halen en op keukenpapier goed afdrogen. Daarna de marinade zeven. Stukken vlees bruinen. Een klein beetje bloem van boven op de gebruinde stukken vlees strooien. Nog een sjalotje erbij leggen en een stukje wortel + laurier en thijm. Dan beetje bij beetje de marinade erbij voegen. Stukken eruit halen, in diepe kom leggen en de marinade binden met wat bloem. Is heel lekker met gekookte peren of gestoofd witloof.
Bron: © Recept van mijn mans moeder

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit haas recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (2)

Gemiddelde score 3 / 10 in 2 reacties
  • De bereidingswijze van dit recept is niet duidelijk. Eerst marineren: Stukken haas in kom leggen, zouten + peperen. De fijn gesneden wortel, sjalot, peterselie, laurier en thijm "op de bovenkant" leggen. Wijn erboven gieten tot de haas onder staat. Laatst een scheutje congnac erbij voegen. En dag laten staan op een koude plaats met wat folie erboven [mag dit ook in de koelkast?]. Braden: Stukken vlees uit de wijn halen en op keukenpapier goed afdrogen. Daarna de marinade zeven [belangrijk: bewaren of weggooien?]. Stukken vlees bruinen [Welk type pan? Hoe hoog staat het vuur? Hoelang?]. Een klein beetje bloem van boven op de gebruinde stukken vlees strooien [tijdens het bruinen of als het al klaar is met bruinen?]. Nog een sjalotje erbij leggen en een stukje wortel + laurier en thijm [in diezelfde pan met gebruind vlees? Tijdens het bruinen of na het bruinen? Zet ik de pan uit of laat die aanstaan?]. Dan beetje bij beetje de marinade erbij voegen [en dan: moet het pruttelen? Hoelang? Of is het meteen klaar?]. Stukken in diepe kom "serveren" [waarom?] en de "overgebleven" marinade "in de pan" binden met wat bloem [Waarom? Is dit de jus?]. [Laatste vraag: serveer ik de haas in de diepe kom? Serveer ik de marinade als jus?
    Richelle gaf dit recept 2/5 sterren
  • Marineren van vlees doe je altijd op een koele plaats maar niet in de koelkast. Als je het vlees gaat braden, haal je het uit de marinade en droog je het af met keukenpapier of een schone theedoek. Je bakt de haas aan en voegt dan de marinade toe aan de haas in de pan. Laat het geheel sudderen tot je het vlees met een vork van het bot kan halen, dan is de haas gaar. Ongeveer 100 tot 150 minuten De haas uit de pan nemen en de marinade door een zeef passeren. De vloeistof opvangen en weer terug in de braadslee. Een klein beetje water toe voegen zodat de braadsels los komen van de braadslee. Roer het geheel goed door elkaar tot een homogene vloeistof. Laat deze vloeistof inkoken tot een mooie saus. Als je de saus niet dik genoeg vindt, kan je deze binden met bloem of mazena. Bak wat gesnipperde sjalotjes, peterselie en thijm in een koekenpan om dit bij de haas te serveren, dit is zo'n beetje de bedoeling volgens mij. Als je het maakt zoals boven omschreven, is het een redelijk recept; een beetje te veel drank in het geheel, maar goed, als je daar van houdt is het heerlijk. M.v.g jaccor
    gaf dit recept 1/5 sterren

Laat uw reactie achter