Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Haas recept
Haas recept

Haas


Ingrediënten


20

Bereidingswijze


Eerst marineren: Stukken haas in kom leggen, zouten + peperen. De fijn gesneden wortel, sjalot, peterselie, laurier en thijm van boven leggen. Wijn erboven gieten tot de haas onder staat. Laatst een scheutje congnac erbij voegen. En dag laten staan op een koude plaats met wat folie erboven. Braden: Stukken vlees uit de wijn halen en op keukenpapier goed afdrogen. Daarna de marinade zeven. Stukken vlees bruinen. Een klein beetje bloem van boven op de gebruinde stukken vlees strooien. Nog een sjalotje erbij leggen en een stukje wortel + laurier en thijm. Dan beetje bij beetje de marinade erbij voegen. Stukken eruit halen, in diepe kom leggen en de marinade binden met wat bloem. Is heel lekker met gekookte peren of gestoofd witloof.

Allergenen Informatie

Voor dit haas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Haas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 3 / 10 in 2 recensies

  • Marineren van vlees doe je altijd op een koele plaats maar niet in de koelkast. Als je het vlees gaat braden, haal je het uit de marinade en droog je het af met keukenpapier of een schone theedoek. ... Lees reactie
  • De bereidingswijze van dit recept is niet duidelijk. Eerst marineren: Stukken haas in kom leggen, zouten + peperen. De fijn gesneden wortel, sjalot, peterselie, laurier en thijm "op de bovenkant" ... Lees reactie
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven