Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Haas recept
Haas recept

Haas


Ingrediënten


printad
20

Bereidingswijze


Eerst marineren: Stukken haas in kom leggen, zouten + peperen. De fijn gesneden wortel, sjalot, peterselie, laurier en thijm van boven leggen. Wijn erboven gieten tot de haas onder staat. Laatst een scheutje congnac erbij voegen. En dag laten staan op een koude plaats met wat folie erboven. Braden: Stukken vlees uit de wijn halen en op keukenpapier goed afdrogen. Daarna de marinade zeven. Stukken vlees bruinen. Een klein beetje bloem van boven op de gebruinde stukken vlees strooien. Nog een sjalotje erbij leggen en een stukje wortel + laurier en thijm. Dan beetje bij beetje de marinade erbij voegen. Stukken eruit halen, in diepe kom leggen en de marinade binden met wat bloem. Is heel lekker met gekookte peren of gestoofd witloof.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit haas recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 3 / 10 in 2 recensies

 • De bereidingswijze van dit recept is niet duidelijk. Eerst marineren: Stukken haas in kom leggen, zouten + peperen. De fijn gesneden wortel, sjalot, peterselie, laurier en thijm "op de bovenkant" leggen. Wijn erboven gieten tot de haas onder staat. Laatst een scheutje congnac erbij voegen. En dag laten staan op een koude plaats met wat folie erboven [mag dit ook in de koelkast?]. Braden: Stukken vlees uit de wijn halen en op keukenpapier goed afdrogen. Daarna de marinade zeven [belangrijk: bewaren of weggooien?]. Stukken vlees bruinen [Welk type pan? Hoe hoog staat het vuur? Hoelang?]. Een klein beetje bloem van boven op de gebruinde stukken vlees strooien [tijdens het bruinen of als het al klaar is met bruinen?]. Nog een sjalotje erbij leggen en een stukje wortel + laurier en thijm [in diezelfde pan met gebruind vlees? Tijdens het bruinen of na het bruinen? Zet ik de pan uit of laat die aanstaan?]. Dan beetje bij beetje de marinade erbij voegen [en dan: moet het pruttelen? Hoelang? Of is het meteen klaar?]. Stukken in diepe kom "serveren" [waarom?] en de "overgebleven" marinade "in de pan" binden met wat bloem [Waarom? Is dit de jus?]. [Laatste vraag: serveer ik de haas in de diepe kom? Serveer ik de marinade als jus?
 • Marineren van vlees doe je altijd op een koele plaats maar niet in de koelkast. Als je het vlees gaat braden, haal je het uit de marinade en droog je het af met keukenpapier of een schone theedoek. Je bakt de haas aan en voegt dan de marinade toe aan de haas in de pan. Laat het geheel sudderen tot je het vlees met een vork van het bot kan halen, dan is de haas gaar. Ongeveer 100 tot 150 minuten De haas uit de pan nemen en de marinade door een zeef passeren. De vloeistof opvangen en weer terug in de braadslee. Een klein beetje water toe voegen zodat de braadsels los komen van de braadslee. Roer het geheel goed door elkaar tot een homogene vloeistof. Laat deze vloeistof inkoken tot een mooie saus. Als je de saus niet dik genoeg vindt, kan je deze binden met bloem of mazena. Bak wat gesnipperde sjalotjes, peterselie en thijm in een koekenpan om dit bij de haas te serveren, dit is zo'n beetje de bedoeling volgens mij. Als je het maakt zoals boven omschreven, is het een redelijk recept; een beetje te veel drank in het geheel, maar goed, als je daar van houdt is het heerlijk. M.v.g jaccor


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Nieuwe Recepten
  Nu op ons forum
  Column
  Lees de column van Hilde Geef mij je hart
  Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven