Gevulde reebout in korstdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Voor het deeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Ontbeen het vlees.
  2. De botten en vellen bewaren voor de .
    Snijd de kalfsnier in kleine blokjes.
    Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Maak de groente voor de saus schoon en snijd deze heel fijn.
    Maak een kruidenbundeltje van tijm, laurier, peterseliewortel of stengel en .
    Zet de nier enkele uren in gezouten en snijd hem dan in kleine blokjes.
    Stoof de gehakte in en knijp er de knoflookteentjes op.
    Doe er ook de niertjes bij, het , de gehakte groene kruiden, en .
    Vul de holte van de reebout op met deze vulling en naai hem dicht.
    Bak, in een pan met , de bout mooi bruin, dit om de poriën te sluiten.
    Kruid met en en laat afkoelen.
    Meng in de keukenmachine, voor het , de , de , het en .
    Laat het minstens een uur rusten, rol het uit en pak er de bout mee in.
    Maak van de deegrestjes enkele fantasietjes (bijvoorbeeld roosjes) en plak die met eierstruif op de bout.
    Borstel de rest van het eierstruif over de bout.
    Maak de saus.
    Bak daarvoor de beenderen, vleesafsnijdsels en de groenten mooi bruin in een pan.
    Voeg er het kruidenbosje, , , en bij en laat gedurende 2 uren zachtjes koken.
    Zeef door en bind licht met wat .
    Verfijn met een klontje en voeg er de gehakte bij.
    Bak de bout gedurende 10 minuten in een oven van 240°C.
    Verminder dan de temperatuur tot 180°C en bak nog 45 minuten verder.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in broodkruim, deeg, bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter, deeg, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
986 kcal
49%3944 kcal
Vetten
39 g.
56%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
167 g.
64%668 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde reebout in korstdeeg