Gevulde kwartel met asperges

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadslee
  • Pan
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    Been de kwartels uit en houd het karkas apart.
    Hak de helft van de zwezerik fijn.
    Hak de schoongeborstelde fijn.
    Zet de karkasjes met water op en trek er in 1 uur een bouillon van.
    Breng de bouillon op smaak met en laat het geheel afkoelen en ontvet.
    Spoel de kwartels onder de koude kraan af en dep ze met keukenpapier droog.
    Bak de fijn gehakte zwezerik en al omscheppend enkele minuten in 1 eetlepel hete .
    Breng dit geheel op smaak met , en de fijngesneden .
    Vul de kwartels met dit mengsel en steek ze met een cocktailprikker dicht.
    Was de rest van de zwezerik onder de koude kraan en pocheer hem enkele minuten in kokend water.
    Neem hem uit de pan en snijd hem in plakjes.
    Schroei de gevulde kwartels in 50 gram dicht en leg ze met de rugzijde naar beneden in een braadslee.
    Giet de braadboter hierbij.
    Zet de braadslee met kwartels in de oven en bak deze tot de kwartels gaar zijn.
    Bedruip ze af en toe met de braadboter.
    Bak de zwezerik in de rest van de mooi bruin.
    Pocheer de in enkele minuten in de hete bouillon gaar en voeg er de in dunne reepjes gesneden rauwe aan toe.
    Laat het geheel even aan de kook komen.
    Drapeer achtereenvolgens de , de gebakken zwezerik, de plakjes ganzenleverpaté en de kwartels op 4 diepe borden.
    Schep een beetje van de bouillon met de aspergereepjes over de ganzenleverpaté en serveer de rest van de bouillon er apart bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
177 kcal
8%708 kcal
Vetten
41 g.
58%164 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde kwartel met asperges