MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Ganzenborst met hete bliksem en geglaceerde spruitjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

Ganzen:
Doe boter in een braadpan en bak de helft van de uien en de knoflook licht aan. Voeg de ganzenborsten toe en bak op een laag vuur even aan, tot ze iets verkleurd zijn. Voeg het bouillonblokje, de kruidnagels en het laurierblad, de witte wijn en nog een halve liter lauwwarm water toe. Deksel op de pan en breng aan de kook en plaats in een oven van ongeveer 100 graden Celsius gedurende 3 uur.
Haal de pan uit de oven en haal de ganzenborsten eruit. Laat iets afkoelen.
Haal met twee vorken het vlees los tot kleine vlokjes.
Bak in een braadpan of wok de overgebleven ui en paprika aan. Bak de champignons mee. Voeg als laatste het ganzenvlees toe met een beetje kookvocht als het te droog is.

Geglaceerde Spruitjes:
Maak de spruitjes schoon en kook ze 10 minuten. Dompel ze daarna in koud water. Even laten afkoelen en opnieuw 10 minuten koken met wat zout. Laat ze dan weer goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Maak de koekenpan warm. Doe de suiker en het ganzenvet in de pan en maak de massa mooi vloeibaar. Vervolgens de spruitjes erbij en blijf nu even goed roeren. Presenteer op een mooie schaal en strooi er de peterselie over.

Hete Bliksem:
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en was ze onder koud water.
Doe de aardappels in een grote pan en zet ze (geheel onder water) even weg.
Schil tevens alle appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd ook de appels in blokjes.
Voeg de appels en de uien toe aan de aardappels en kook het geheel in het water (2 deciliter) water met het zout.
Ca. 20 Š 30 minuten laten koken.
Dan afgieten (vocht opvangen) en stampen.
De boter aan het kookvocht toevoegen en tevens door de stamp mengen tot het geheel de gewenste smeuÔgheid heeft.
Op smaak brengen met peper en zout.

Serveersuggesties

Dien op de borden op. Lekker met een Belgisch biertje of een goed glas rode wijn.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit ganzenborst met hete bliksem en geglaceerde spruitjes recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /