Ganzenborst met hete bliksem en geglaceerde spruitjes

Ganzenborst met hete bliksem en geglaceerde spruitjes

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Ganzen:
Doe boter in een braadpan en bak de helft van de uien en de knoflook licht aan. Voeg de ganzenborsten toe en bak op een laag vuur even aan, tot ze iets verkleurd zijn. Voeg het bouillonblokje, de kruidnagels en het laurierblad, de witte wijn en nog een halve liter lauwwarm water toe. Deksel op de pan en breng aan de kook en plaats in een oven van ongeveer 100 graden Celsius gedurende 3 uur.
Haal de pan uit de oven en haal de ganzenborsten eruit. Laat iets afkoelen.
Haal met twee vorken het vlees los tot kleine vlokjes.
Bak in een braadpan of wok de overgebleven ui en paprika aan. Bak de champignons mee. Voeg als laatste het ganzenvlees toe met een beetje kookvocht als het te droog is.

Geglaceerde Spruitjes:
Maak de spruitjes schoon en kook ze 10 minuten. Dompel ze daarna in koud water. Even laten afkoelen en opnieuw 10 minuten koken met wat zout. Laat ze dan weer goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Maak de koekenpan warm. Doe de suiker en het ganzenvet in de pan en maak de massa mooi vloeibaar. Vervolgens de spruitjes erbij en blijf nu even goed roeren. Presenteer op een mooie schaal en strooi er de peterselie over.

Hete Bliksem:
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en was ze onder koud water.
Doe de aardappels in een grote pan en zet ze (geheel onder water) even weg.
Schil tevens alle appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd ook de appels in blokjes.
Voeg de appels en de uien toe aan de aardappels en kook het geheel in het water (2 deciliter) water met het zout.
Ca. 20 ß 30 minuten laten koken.
Dan afgieten (vocht opvangen) en stampen.
De boter aan het kookvocht toevoegen en tevens door de stamp mengen tot het geheel de gewenste smeu´gheid heeft.
Op smaak brengen met peper en zout.
Bron: © belgisch kookboek

Serveersuggesties

Dien op de borden op. Lekker met een Belgisch biertje of een goed glas rode wijn.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit ganzenborst met hete bliksem en geglaceerde spruitjes recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter