Ingrediënten

+ -
print

Ganzenborst:

Spruitjes:

Hete bliksem:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok
  • Braadpan
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Ganzen:
    Doe boter in een braadpan en bak de helft van de uien en de knoflook licht aan.
  2. Voeg de ganzenborsten toe en bak op een laag vuur even aan, tot ze iets verkleurd zijn.
  3. Voeg het , de en het laurierblad, de witte en nog een halve liter lauwwarm toe.
  4. Deksel op de pan en breng aan de kook en plaats in een oven van ongeveer 100 graden Celsius gedurende 3 uur.
    Haal de pan uit de oven en haal de ganzenborsten eruit.
  5. Laat iets afkoelen.
    Haal met twee vorken het vlees los tot kleine vlokjes.
    Bak in een braadpan of wok de overgebleven ui en aan.
  6. Bak de mee.
  7. Voeg als laatste het ganzenvlees toe met een beetje kookvocht als het te droog is.

    Geglaceerde Spruitjes:
    Maak de spruitjes schoon en kook ze 10 minuten.
  8. Dompel ze daarna in koud .
  9. Even laten afkoelen en opnieuw 10 minuten koken met wat .
  10. Laat ze dan weer goed uitlekken.
  11. Snijd de fijn.
  12. Maak de koekenpan warm.
  13. Doe de en het ganzenvet in de pan en maak de massa mooi vloeibaar.
  14. Vervolgens de erbij en blijf nu even goed roeren.
  15. Presenteer op een mooie schaal en strooi er de peterselie over.

    Hete Bliksem:
    Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en was ze onder koud water.
    Doe de aardappels in een grote pan en zet ze (geheel onder water) even weg.
    Schil tevens alle appels en verwijder de klokhuizen.
    Snijd ook de appels in blokjes.
    Voeg de appels en de uien toe aan de aardappels en kook het geheel in het water (2 deciliter) water met het zout.
    Ca. 20 á 30 minuten laten koken.
    Dan afgieten (vocht opvangen) en stampen.
    De boter aan het kookvocht toevoegen en tevens door de stamp mengen tot het geheel de gewenste smeuïgheid heeft.
    Op smaak brengen met peper en zout.
25
25
25

Variaties op Ganzenborst met hete bliksem en geglaceerde spruitjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ganzenborst met hete bliksem en geglaceerde spruitjes
VariatieAantalGang
Ganzenborst met hete bliksem en geglaceerde spruitjes1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje en wijn
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje en wijn
  • bouillonblokje, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, wijn, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
317 kcal
15%1268 kcal
Vetten
25 g.
36%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ganzenborst met hete bliksem en geglaceerde spruitjes