Calvadoskonijn met appeltjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Halveer één van de en bak de halve op hun platte kant in een heel klein beetje bruin.
  2. Voeg de kleingesneden , twee van de kleingesneden bleekselderijstengels, de stelen van de peterselie, de en naar smaak toe en schep alles tezamen gedurende een minuut of vijf om.
  3. Voeg dan de bouillon toe en laat dit samen minstens een uurtje trekken.
  4. Braad de aan in de en voeg als de vleesstukken beginnen te bruinen de grof gesnipperde ui toe en na enkele minuten de fijngesneden , de fijngesneden bleekselderij en de en de appelstukken.
  5. Besprenkel alles met de (zet de afzuigkap af) en flambeer.
  6. Voeg de gezeefde bouillon toe en de witte of cider en laat alles tezamen nog drie kwartier zachtjes stoven.
  7. Leg de stukken even apart in alu folie.
  8. Zeef de saus en bewaar de ingrediënten.
  9. Kook de saus in tot tweederde.
  10. Bind de saus met een roux en voeg de toe of gebruik wat , aangemaakt met de .
  11. Maak de saus op smaak af met worcester, en versgemalen peper en voeg zonodig nog een klein scheutje toe voor de smaak.
  12. Leg en ingrediënten terug in de pan, overgiet met de saus en laat nog een kwartiertje zeer zachtjes doorwarmen.
  13. Hak de resterende peterselie grof en bestrooi de schotel hiermee.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
  • kippenbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
314 kcal
15%1256 kcal
Vetten
31 g.
45%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Calvadoskonijn met appeltjes