Thais rundvlees met oestersaus

Thais rundvlees met oestersaus

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

In een wok met een laagje kokend water de boontjesmix 3 minuten voorkoken. Afgieten en boontjesmix in zeef laten uitlekken. Shii-takes schoonvegen en in vieren snijden. Paprika in smalle repen snijden. Biefstuk halveren en in dunne plakjes snijden. Vlees droogdeppen en met zout en peper bestrooien. Wok goed heet laten worden. Helft van olie erin schenken en biefstukplakjes 30 seconden roerbakken. Vlees op bord scheppen. Rest van olie in wok verhitten en shii-takes met paprikareepjes op hoog vuur 1 minuut roerbakken. Uitgelekte boontjesmix toevoegen en knoflook erboven uitpersen. Groenten omscheppen met oestersaus en scheutje water of bouillon. Vocht aan de kook brengen. Vlees door groentemengsel scheppen en gerecht met deksel op wok nog 1-2 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout (of vissaus) en peper. Gerecht over twee diepe borden verdelen en bestrooien met cashewnoten. Serveren met witte rijst. Variatietip: Voeg voor extra pit een halve rode peper toe, in piepkleine blokjes gesneden, of schep er een beetje sambal door.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit thais rundvlees met oestersaus recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter