Teriyaki Biefstuk

Teriyaki Biefstuk

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Verwarm de sherry in een pannetje op laag vuur. Roer de sojasaus en de bouillon erdoor en breng weer aan de kook. Giet de saus in een kom en laat het afkoelen. Dit is de teriyakisaus. Voor het glaceren mengt u 4 eetlepels teriyakisaus plus een eetlepel suiker n een steelpan en verwarm dit tot net tegen de kook. Daarna doet u de aangelengde maizena erbij , zet het vuur zo laag mogelijk, blijf roeren totdat het geheel ingedikt is tot een stroperig glazuur. Doe het dan over in een kommetje en laat het afkoelen . Verhit de grill of BBQ , doop het vlees in de saus en laat ze aan elke kant 1 minuut roosteren. Het vlees moet er lichtbruin uitzien. Snijd elke plak in reepjes van 2 1/2 cm en leg ze op een bordje. Voor het glaceren mengt u een theelepeltje mosterd door een eetlepel glacering en wrijf dit over de gesneden biefstukplak. Garneer met een takje bladpeterselie of koriander
Bron: © Time-Life 1971

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit teriyaki biefstuk recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter