Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Teriyaki Biefstuk recept
Teriyaki Biefstuk recept

Teriyaki Biefstuk


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de sherry in een pannetje op laag vuur. Roer de sojasaus en de bouillon erdoor en breng weer aan de kook. Giet de saus in een kom en laat het afkoelen. Dit is de teriyakisaus. Voor het glaceren mengt u 4 eetlepels teriyakisaus plus een eetlepel suiker n een steelpan en verwarm dit tot net tegen de kook. Daarna doet u de aangelengde maizena erbij , zet het vuur zo laag mogelijk, blijf roeren totdat het geheel ingedikt is tot een stroperig glazuur. Doe het dan over in een kommetje en laat het afkoelen . Verhit de grill of BBQ , doop het vlees in de saus en laat ze aan elke kant 1 minuut roosteren. Het vlees moet er lichtbruin uitzien. Snijd elke plak in reepjes van 2 1/2 cm en leg ze op een bordje. Voor het glaceren mengt u een theelepeltje mosterd door een eetlepel glacering en wrijf dit over de gesneden biefstukplak. Garneer met een takje bladpeterselie of koriander

Allergenen Informatie

Voor dit teriyaki biefstuk recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven