Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofvlees recept
Stoofvlees recept

Stoofvlees


Ingrediënten


printad
162 4 2

Bereidingswijze


De uien pellen en snipperen, het vlees in stukjes snijden. In een grote braadpan boter verhitten. Het vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Met schuimspaan vlees uit pan nemen. In achtergebleven bakvet de uien fruiten. De suiker en bloem toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes meebakken. Dan toevoegen: azijn, het bier, laurierblad, kruidnagel, tijm en vlees. Mengsel aan de kook laten komen en op een laag vuur ca. 1 uur laten zachtjes laten stoven. Intussen de korsten van het brood verwijderen en het brood met mosterd besmeren. Het brood met de mosterdkant op het vlees leggen en ca. 30 minuten mee laten sudderen. Het vlees omscheppen, zodat het brood het vleesmengsel gaat binden. In ca. 1,5 uur verder laten gaar stoven.
Opdienen met patat.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit stoofvlees recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 20 recensies

  • Ik heb dit stoofvlees voor het eerst bij een vriend gegeten en daarna meteen het recept gevraagd, ik ga het nu voor de 3e keer maken. Erg lekker!
  • @ Toby je kan dit gerecht gewoon invriezen duurt wel even voor het weer ontdooit is hou daar wel rekening mee M.v.g Jaccor
  • Dit word al de 4e keer dat ik dit heerlijke recept maak! Erg makkelijk en ipv runderlappen pak ik runderpoulet. heeft iemand nog bewaartips? Dit is altijd wel net iets te veel voor 2 personen.
  • Mijn vrouw heeft het vandaag gemaakt en een topper, heerlijk. Wordt een blijvertje.
  • Probeer ook eens zuurvlees (zoervleisj), een Limburgse variant
  • Super recept dit! Ik vervang het vlees door in stukken gesneden Ganzenborsten, ook zeer lekker! (een van de voordelen van het zijn van een jager :) ) Zelfs mensen die niet van Gans of wild in het algemeen houden zijn er dan dol op.
  • Heerlijk, al heel vaak gemaakt!
  • Heerlijk! Ik had alleen Lentebok bier in huis en ik weet niet of het daardoor komt, maar het heeft een heel kruidige en toch frisse smaak. Gaat zeker vaker gemaakt worden.
  • Erg lekker! Gisteren voor het eerst gemaakt. Volgende keer voeg ik er zilveruitjes en kruidkoek toe in plaats van een mosterdboterham.
  • Geweldig lekker!
Alle recencies bekijken


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Weg met mes en vork
    Het scheelde in ieder geval in de afwas, voor het Ethiopisch restaurant waar ik laatst uit eten was. We aten namelijk lekker met onze handen. En dan ook nog eens met z'n allen van één groot bord. Heel authentiek en ontspannen. En inderdaad, we hadden niet eens bestek nodig.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven