Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofvlees recept
Stoofvlees recept

Stoofvlees


Ingrediënten


175 5

Bereidingswijze


De uien pellen en snipperen, het vlees in stukjes snijden. In een grote braadpan boter verhitten. Het vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Met schuimspaan vlees uit pan nemen. In achtergebleven bakvet de uien fruiten. De suiker en bloem toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes meebakken. Dan toevoegen: azijn, het bier, laurierblad, kruidnagel, tijm en vlees. Mengsel aan de kook laten komen en op een laag vuur ca. 1 uur laten zachtjes laten stoven. Intussen de korsten van het brood verwijderen en het brood met mosterd besmeren. Het brood met de mosterdkant op het vlees leggen en ca. 30 minuten mee laten sudderen. Het vlees omscheppen, zodat het brood het vleesmengsel gaat binden. In ca. 1,5 uur verder laten gaar stoven.
Opdienen met patat.

Allergenen Informatie

Voor dit stoofvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Stoofvlees heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 20 recensies

  • @ Toby je kan dit gerecht gewoon invriezen duurt wel even voor het weer ontdooit is hou daar wel rekening mee M.v.g Jaccor
    Jaccor gaf dit recept op 29 december 2014 5 uit 5 sterren
  • Dit word al de 4e keer dat ik dit heerlijke recept maak! Erg makkelijk en ipv runderlappen pak ik runderpoulet. heeft iemand nog bewaartips? Dit is altijd wel net iets te veel voor 2 personen.
    Toby gaf dit recept op 27 december 2014 5 uit 5 sterren
  • Mijn vrouw heeft het vandaag gemaakt en een topper, heerlijk. Wordt een blijvertje.
    Marlet gaf dit recept op 26 november 2014 5 uit 5 sterren
  • Probeer ook eens zuurvlees (zoervleisj), een Limburgse variant
    Gast gaf dit recept op 20 juni 2014 5 uit 5 sterren
  • Ik heb dit stoofvlees voor het eerst bij een vriend gegeten en daarna meteen het recept gevraagd, ik ga het nu voor de 3e keer maken. Erg lekker!
    Lars gaf dit recept op 22 maart 2014 5 uit 5 sterren
  • Super recept dit! Ik vervang het vlees door in stukken gesneden Ganzenborsten, ook zeer lekker! (een van de voordelen van het zijn van een jager :) ) Zelfs mensen die niet van Gans of wild in het alg... Lees reactie
    Arnold gaf dit recept op 28 januari 2014 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk, al heel vaak gemaakt!
    Suusp gaf dit recept op 26 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk! Ik had alleen Lentebok bier in huis en ik weet niet of het daardoor komt, maar het heeft een heel kruidige en toch frisse smaak. Gaat zeker vaker gemaakt worden.
    Denise gaf dit recept op 24 mei 2013 5 uit 5 sterren
  • Erg lekker! Gisteren voor het eerst gemaakt. Volgende keer voeg ik er zilveruitjes en kruidkoek toe in plaats van een mosterdboterham.
    Bezoeker gaf dit recept op 20 mei 2013 5 uit 5 sterren
  • Geweldig lekker!
    Ed gaf dit recept op 24 februari 2013 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven