Stoofvlees

Stoofvlees

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

De uien pellen en snipperen, het vlees in stukjes snijden. In een grote braadpan boter verhitten. Het vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Met schuimspaan vlees uit pan nemen. In achtergebleven bakvet de uien fruiten. De suiker en bloem toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes meebakken. Dan toevoegen: azijn, het bier, laurierblad, kruidnagel, tijm en vlees. Mengsel aan de kook laten komen en op een laag vuur ca. 1 uur laten zachtjes laten stoven. Intussen de korsten van het brood verwijderen en het brood met mosterd besmeren. Het brood met de mosterdkant op het vlees leggen en ca. 30 minuten mee laten sudderen. Het vlees omscheppen, zodat het brood het vleesmengsel gaat binden. In ca. 1,5 uur verder laten gaar stoven.
Opdienen met patat.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit stoofvlees recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (20)

Gemiddelde score 9.7 / 10 in 20 reacties
 • Ik heb dit stoofvlees voor het eerst bij een vriend gegeten en daarna meteen het recept gevraagd, ik ga het nu voor de 3e keer maken. Erg lekker!
  Lars gaf dit recept 5/5 sterren
 • @ Toby je kan dit gerecht gewoon invriezen duurt wel even voor het weer ontdooit is hou daar wel rekening mee M.v.g Jaccor
  gaf dit recept 5/5 sterren
 • Dit word al de 4e keer dat ik dit heerlijke recept maak! Erg makkelijk en ipv runderlappen pak ik runderpoulet. heeft iemand nog bewaartips? Dit is altijd wel net iets te veel voor 2 personen.
  Toby gaf dit recept 5/5 sterren
 • Mijn vrouw heeft het vandaag gemaakt en een topper, heerlijk. Wordt een blijvertje.
  Marlet gaf dit recept 5/5 sterren
 • Probeer ook eens zuurvlees (zoervleisj), een Limburgse variant
  Gast gaf dit recept 5/5 sterren
 • Super recept dit! Ik vervang het vlees door in stukken gesneden Ganzenborsten, ook zeer lekker! (een van de voordelen van het zijn van een jager :) ) Zelfs mensen die niet van Gans of wild in het algemeen houden zijn er dan dol op.
  Arnold gaf dit recept 5/5 sterren
 • Heerlijk, al heel vaak gemaakt!
  Suusp gaf dit recept 5/5 sterren
 • Heerlijk! Ik had alleen Lentebok bier in huis en ik weet niet of het daardoor komt, maar het heeft een heel kruidige en toch frisse smaak. Gaat zeker vaker gemaakt worden.
  Denise gaf dit recept 5/5 sterren
 • Erg lekker! Gisteren voor het eerst gemaakt. Volgende keer voeg ik er zilveruitjes en kruidkoek toe in plaats van een mosterdboterham.
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
 • Geweldig lekker!
  Ed gaf dit recept 5/5 sterren
 • Meer reacties

Laat uw reactie achter